8/6/20

[#Recepta] Brotxetes satay

A la meva parella i a mi ens agrada molt viatjar, conèixer la manera de viure d'altres llocs, així com els seus costums i sobretot la seva gastronomia.

Un viatge que ens va agradar molt va ser el circuit que vam fer per Tailàndia, un país ple de colors i sabors on la cuina hi té un protagonisme especial. Plats especiats amb aquella olor característica, de gustos forts, picants i molt aromàtics. Passejar pels seus carrers és endinsar-te en un món culinari únic, amb aromes picants, dolços, àcids i salats.


Viatjar et permet tastar els seus plats i conèixer els seus ingredients i no hi ha res millor que menjar-los amb aquells paisatges tan preciosos mentre vas coneguent les diferents ciutats. Cal dir que la seva cuina varia força d'una ciutat a l'altre, i tot i que, segueix sent molt especiada i picant, pots trobar diferents matisos.

El que acostumem a fer quan tornem de viatge és adaptar les receptes que ens han agradat més a la nostre manera, en part perquè aquí no disposem dels seus ingredients, i això que cada vegada més amb tanta importació.

En aquest cas us volia ensenyar com fer unes Brotxetes Satay.


El Satay o saté és un plat que consisteix en tallar la carn a tires fines o a daus, pot ser pollastre, porc, xai o també peix i marisc.
Després es marina en diferents espècies, segons el lloc de preparació i es reparteixen en pinxos per a cuinar-los a la planxa.

Aquesta recepta procedeix d'Indonèsia, de la illa de Java. És un plat molt estès per Malàisia, Tailàndia, Filipines, Camboia, Myanmar i Laos. Cada país té la seva pròpia preparació, aportant el seu toc especial que el caracteritza, sent però la versió Thai la més coneguda.

Per acompanyar les brotxetes se sol fer amb una salsa Thai que s'elabora amb llet de coco, pasta de curri, cacauets torrats, pasta de tamarindo i sucre de palma.

Si voleu fer aquestes brotxetes a casa, no us perdeu la recepta, us permetrà viatjar per uns moments sense sortir de casa!

En aquest cas jo he fet servir un kit que ja ve amb tot el necessari i t'indica com fer-ho.



Brotxetes satay
  • 300 gr. de pit de pollastre filetejat
  • set de cuina Thai Barbacoa Satay Blue Elephant



Per acomanyar
  • 180 gr. d'arròs thai


Elaboració:

Tallem el pollastre en tires petites i les posem a marinar amb el sobre del kit on hi ha les espècies.
Deixem reposar el marinat a la nevera durant 15' mínim i muntem les brotxetes.


Posem oli en una planxa i cuinem les brotxetes a la planxa fins que quedin rosses.


Una vegada cuites les posem en un plat amb una base d'arròs Basmati i les acompanyem amb salsa de cacauet que també ens proporciona el kit.



Consells de degustació:

Les brotxetes es poden acompanyar amb patates si no sou massa d'arròs, o també de verdures.
Al maridar el pollastre fa que quedi tendre i boníssim.


Maridatge:

Com que es tracta d'un plat molt aromàtic i especiat amb una cervesa lleugera casa bé.

La propera recepta us la faig sense el kit, que així farem mescles d'espècies que tothom pugui fer a casa, a veure com ens queda ;)




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario