12/6/20

[#Radio] @gironafmcat Gelateries amb terrassa

Aquesta setmana he reiniciat la meva col·laboració amb la radio Gironafm.cat parlant de gastronomia però com que ens trobem en aquesta situació hem parlat de gelateries amb terrassa.

Ara que encara estem a la Fase 2 tots tenim ganes d'estar al carrer i gaudir una mica de la vida i què millor que fer-ho fent un gelat en una terrassa!

Anem a veure algunes gelateries on, a part de fer uns bons gelats, pots gaudir-los tranquil·lament a la seva terrassa.

A Girona trobem la Gioconda, amb una gran terrassa i amb una gran diversitat de gelats diferents a triar.

Si prefereixes fer un granissat o una orxata també en tenen de naturals i ben bones :)

Continuem a Girona amb una altra gelateria amb terrassa. En aquest cas a davant del famós monument del Cul de la Lleona, La Lletera.

Només d'entrar al seu establiment i veure aquelles torres de gelat artesà i cremós és una passada. En tenen de molts sabors i també de iogurt amb toppings a triar.

Jo personalment us recomano el gelat de nutella, que és casi més bo que la pròpia crema ;)

Ara marxem cap a Banyoles, a can Janeret, una gelateria situada a la Plaça, un espai ben tranquil i acollidor on fan uns gelats deliciosos. Es tracta d'uns gelats artesans i creatius elaborats amb ingredients de qualitat i km0, com la llet fresca de la Granja Mas Colomer d'Esponellà.

També en tenen per intolerants a la lactosa.

I d'aquí venim a Figueres, a La Volta, una gelateria ben cèntrica, just al mig de la Plaça de l'Ajuntament de Figueres, un lloc on els figuerencs ens parem a prendre quelcom.

És ideal per fer un granissat natural de llimona, que és molt bo, però també podeu demanar alguna de les copes variades amb gelat o qualssevol de les seves típiques terrines.

Ara aniriem cap a la costa, a Empuriabrava, on trobariem el Dino, un conjunt de gelateries repartides arreu i on fan  uns gelats amb molts gustos diferents i tots tan bons que no saps quin triar.

De fet la fàbrica la tenen a Empuriabrava mateix i d'aquí surten les seves meravelles cap a les altres botigues que tenen.


Seguim cap a la costa, fins a Roses, a l'Orxateria El Far. Si voleu tastar nous sabors no us la podeu perdre, tenen gelat bio de pastanaga i gingebre que val la pena provar.

També tenen gelats vegans i aptes per a intolerants a la lactosa.

Canviem de costa, però seguim de cara al mar, amb una terrassa a la zona de la Punta de l'Escala, amb molt bones vistes, la Gelateria Zucchero. Trobarem un assortiment de gelats amb bona relació-qualitat preu, sobretot si valorem on està situada. A més els seus gustos són innovadors: gelat de pa amb tomàquet i anxova n'és un exemple que no us podeu perdre!

I a Cadaqués, que és un dels pobles de mar més bonics que hi ha, hem de visitar Es Cucurutxu, una gelateria diferent amb pocs gustos però molt ben aconseguits. A destacar el seu gelat de plàtan i de mango.

Ara ja anem a la última gelateria, però que val molt la pena arribar-hi, la Gelateria Galiana situada a Port de la Selva.

Els seus fundadors provenen de Xixona i des de fa generacions que elaboren gelats artesans i orxates.
Fan servir ingredients naturals i de proximitat.

Si us agrada la xocolata, en tenen de diferents xocolates que cal tastar, però si n'hi ha algun que s'ha de fer sens falta és el de xixona, no?





Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario