12/6/17

Benvingut a pagès: Visita al Mas Marcè

Mas Marcè són una família que fa més de sis generacions que es dediquen a fer de pastors. L'avi de l'actual formatger, en Manel Marcè, es va establir a Siurana des d'on després d'estudiar i treballar pel seu compte, ha decidit continuar el relleu familiar. I així és com en Manel ha potenciat el ramat d'ovella ripollesa, una ovella gairebé desapareguda que proporciona una llet d'alta qualitat. Disposen de 980 ovelles que són les que poden alimentar en els camps dels quals disposen, tots ells ecològics i amb antic cereal recuperat.



L'Alba, amb la seva amabilitat i el seu somriure, ens va acompanyar per l'obrador, on vam veure la sala on s'elaboren els productes làctics i després vam anar a veure les ovelles, entre les quals n'hi havia que feia pocs dies que havien nascut. Les vam poder agafar i alimentar-ne les altres. També vam poder veure el pastor que cada dia treu a pasturar les ovelles, crec que tres o quatre cops al dia.


De la llet de les ovelles n'elaboren recuit, recuit de drap, mató i quatre varietats de formatges.


Nosaltres en acabar la visita vam poder fer un tast de cada varietat d'ells i ens vam decantar per comprar els dos que més ens van agradar, que van ser:


- El Marí: és un formatge elaborat amb llet ecològica d'ovella ripollesa, és a dir llet crua del propi ramat, quallat amb herbacol, un quall natural.


És un formatge de pasta tova salat lleugerament amb aigua de mar del Cap de Creus i madurat uns 45 dies.

     
- El Set: és un formatge fet amb llet crua acabada de munyir, la qual es posa a quallar amb herba col (quall natural). Una vegada creat el quall es talla amb cura i s'emmotlla per a premsar-lo progressivament per tal que doni un formatge ideal per madurar entre 3 i 4 mesos. Després d'un pas en salmorra de 12 hores, s'oreja perquè formi una bona escorça la qual durant la maduració adquirirà la seva coloració característica i aroma.


Cal dir que la qualitat dels seus formatges i altres productes làctics és excel·lent, així com la labor mediambiental que duen a terme amb la recuperació de la raça d'ovella ripollesa i les tasques de pagesia que en realitza.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario