3/4/19

23ª Fira del Conill

El proper diumenge dia 7 d'abril se celebra a Vilafant la Fira del conill i l'artesania.

Diferents parades omplen els carrers del nucli antic i a la Plaça Major, entre les 11h. i les 15h., hi té lloc la Mostra Gastronòmica. Aquesta consisteix en la degustació de plats elaborats amb conill i cuinats per diferents restaurants a canvi d'un tiquet de 5 euros.



Si voleu veure alguns dels plats que cuinen per la mostra, aquí us deixo amb els dels altres anys:


A més durant tot el dia es pot gaudir de les diferents activitats que tenen preparades, com la trobada de plaques, la Radio en directe, entre altres propostes. Si voleu veure-les totes us deixo aquí el programa per tal que no us perdeu res!


Ah, i una cosa abans que m'ho deixi, per a tots els foodies, el dia abans, el dissabte dia 6 d'abril es fa un showcooking amb una degustació de productes de conill, una bona ocasió per descobrir com incorporar aquesta carn de qualitat a la nostre cuina.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

.@elportdelaselva Fira de l'Espàrrec

Arribada la primavera té lloc a Port de la Selva, un poble amb un encant especial i menys turistic que altres poblacions marineres, la Fira de l'Espàrrec. Aquest any se celebra la 11a Fira amb noves propostes, com ara les botigues al carrer de dissabte dia 6 a la tarda, i sobretot, la Ruta de Tapes de l'espàrrec per establiments del poble, per acabar prenent alguna copa amb el concert de música al final de la jornada.

Us deixo la relació de tapes dels diferents restaurant que participen a la Ruta.


Diumenge dia 7 d'abril trobareu parades que oferiran una gran varietat de productes artesans i també un gran assortiment de tastets elaborats amb productes naturals i espàrrecs de bosc.

.@EmpordaWine Vívid 2019

Ja tenim aquí el Vívid, el Festival del Vi que podem gaudir durant la primavera. Tot el mes d'abril es pot gaudir de diferents activitats enoturístiques que es duen a terme entre l'Alt Empordà i el Baix Empordà.

Des de visites a diferents cellers amb degustació dels seus vins, monòlegs, caminades, tasts a espais singulars, sopars maridats, entre moltes altres activitats relacionades amb el món del vi i que són molt interessants. Si voleu veure tot el que han preparat en aquesta edició feu clic aquí.

Si us decidiu a fer-ne alguna o varies i em voleu explicar l'experiència m'agradarà molt :)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

28/3/19

Pizzeria Origano, mig metre de pizza!

Ja havíem tastat les pizzes de la Pizzeria Origano, tant les individuals de 33 cm com la de mig metre però sempre per emportar i mai l'havíem consumit al seu local.

Però aquesta vegada vam demanar una pizza Oslo de mig metre per menjar in situ. Quina sorpresa vam tenir quan ens van servir la pizza, és grandiosa, ja ens havia avisat la cambrera que les que es porten a domicili de mig metre són més petites que les que es consumeixen a la pizzeria, i ja ho pots ben dir :)


La Oslo porta nata, mozzarella i salmó fumat. Una pizza bonissima, amb la massa cruixent i molt ben elaborada i amb ingredients totalment frescos.

25/3/19

Cava Berdié Amor

El Cava Berdié del Germans Jovani és un extra brut reserva (conté 4 gr. de sucre per litre) que prové d'una bodega jove i dinàmica, situades sobre un mar de vinyes del Penedès. Els tres germans van iniciar el seu camí vitivinícola, un somni compartit, moguts per la passió pel vi que van viure a la casa familiar i que els vi va traspassar el seu pare Robert Jovani quan es va iniciar als anys 80. Des d'aleshores que amb entusiasme, dedicació i esforç elaboren caves a la bodega de Castellví de la Mata, molt prop de Vilafranca del Penedès.

Elaboren un cava amb complexitat aromàtica i alhora molt frescos, nosaltres vam tastar el Cava Berdié fet a partir de varietats tradicionals com el Macabeu, Xarel·lo i Parellada, més la Mediterrània Garnatxa.


La vendimia comença a finals de setembre on se selecciona cada raïm a les vinyes i es traslladen ràpid cap a la bodega on es premsem suaument per extreure el primer most, el "most flor".
Cada raïm es vinifica per separat amb temperatures controlades per preservar tota la gamma aromàtica i en botes de roure i posteriorment es fa el cupatge per tal d'aconseguir la línia personal d'aquest cava. En la segona fermentació aconsegueixen una molt bona integració del gas carbònic.

22/3/19

.@VisitRoses Ruta de les Tapes de Roses 2019

Del 29 de març al 7 d'abril ja pots anar a Roses a fer la Ruta de les Tapes!

Una oportunitat per conèixer la riquesa gastronòmica de Roses així com els vins de la D.O. Empordà.

Durant 10 dies tindrem la ocasió de tastar les diferents tapes que preparen els restauradors dels establiments que hi participen que enguany són 83, una xifra que ha anat creixent cada any.

Per 2'5 pots degustar una tapa acompanyada amb una copa de vi de la D.O. 


Us deixo aquí la llista de tots els establiments que hi participen amb la tapa que us ofereix cada un d'ells així com el vi.

Si selles la teva butlleta cada vegada que consumeixis una tapa, quan en tinguis 9 de diferents, entraràs al sorteigs de premis molt interessants.

Ara que arriba la primavera és una bona època per gaudir del mar i la gastronomia del municipi. Jo no m'ho perdré i tu?



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

20/3/19

.@Hotel1935 Nit de Jazz & Tapes

Divendres passat no podiem començar millor el cap de setmana, vam gaudir del Jazz & Tapes que fan al Cafè Bistrot by Terraza, a l'Hotel 1935.

Es tracta d'un espai molt acollidor i amb un encant especial, és un d'aquells llocs on només entrar ja t'hi sents a gust.


El Jazz & Tapes es tracta d'un cicle de concerts que es fan el primer divendres de cada mes a les 21h. durant tot l'any i on es té la oportunitat d'escoltar joves talents de la Sant Andreu Jazz Band, així com el seu conegut director Joan Chamorro.

18/3/19

.@laquintajusta i el seu Menú Degustació

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc l'Olotx2, dos dies d'ofertes en activitats, roba i complements i gastronomia.

Aprofitant aquesta proposta de pagar per un comensal però gaudir-ne dos vam tastar el Menú Gastronòmic del restaurant La Quinta Justa. En una altra ocasió també de l'Olotx2 ja hi havíem anat a fer un menú especial per aquest dia i ens va agradar molt, així que vam decidir que tastar els seus plats del menú degustació seria una bona cosa.


Aquest restaurant disposa d'uns menjadors amplis i ben decorats, amb un punt de sofisticació que et fan sentir bé. El trobo molt maco, tan l'entrada com els diferents espais que disposen, així com una magnífica terrassa.

La seva gastronomia es basa en oferir producte de temporada ben cuinat amb plats de cuina volcànica, grup al qual pertanyen.

El menú degustació que ens van oferir aquest cap de setmana és un xic diferent del que habitualment fan, però coincideix força.