18/3/19

.@laquintajusta i el seu Menú Degustació

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc l'Olotx2, dos dies d'ofertes en activitats, roba i complements i gastronomia.

Aprofitant aquesta proposta de pagar per un comensal però gaudir-ne dos vam tastar el Menú Gastronòmic del restaurant La Quinta Justa. En una altra ocasió també de l'Olotx2 ja hi havíem anat a fer un menú especial per aquest dia i ens va agradar molt, així que vam decidir que tastar els seus plats del menú degustació seria una bona cosa.


Aquest restaurant disposa d'uns menjadors amplis i ben decorats, amb un punt de sofisticació que et fan sentir bé. El trobo molt maco, tan l'entrada com els diferents espais que disposen, així com una magnífica terrassa.

La seva gastronomia es basa en oferir producte de temporada ben cuinat amb plats de cuina volcànica, grup al qual pertanyen.

El menú degustació que ens van oferir aquest cap de setmana és un xic diferent del que habitualment fan, però coincideix força.


Per començar ens van acompanyar en un menjador, el de l'entrada a mà esquerre, que és un dels que havien habilitat per l'Olotx2. L'altra vegada vam anar a un menjador preciós, ampli i lluminós, al final del restaurant que va ser un plus.

Una vegada ben asseguts vam iniciar el menú amb;

- Mantega de fetge d'ànec de l'Empordà amb cruixent de pa de Farro


Ben presentada amb sorra de farro i el seu cruixent. El gust de la mantega era bona, llàstima que ens la van servir massa freda, no es podia untar i la fredor no t'hi deixava notar tant els matisos.


- Crema de pèsols amb menta amb la seva "morcilla" de Fajol


Una crema molt fina, amb la "morcilla" ben gustosa i fina

- Consomé de fesols amb el seu empedrat i papada a baixa temperatura


Aquest va ser el plat que menys em va agradar. Al servir-lo notaves massa olor de ceba crua, ofenia un xic la veritat cada vegada que servien aquest plat se sentia per la sala. I a més el gust de la ceba era massa fort, dominava el plat i era una llàstima perquè la papada era de llagrimeta.

La idea de servir-lo amb el consomé és encertada per escalfar l'empedrat, un plat que se sol menjar fred.


Una vegada fets els entrants, van venir els dos plats principals, primer un de peix;

- Suprema de turbot salvatge amb carxofes i sobrassada


Un plat bo, amb un turbot fresc ben fet i combinat molt bé tant amb l'escarxofa com amb la sobrassada.


Un punt negatiu són els espines que varem trobar, però vaja, en un peix a vegades és difícil.

- Mar i muntanya de costella amb parmentier trufat de llamàntol amb salsa de ratafia


Aquest va ser el plat que més em va agradar. Un dau de costella que tenia diferents capes, unes més eixutes, altres més meloses però que juntes feien un mos molt gustós i bo. La salsa era encertada i el parmentier correcte.

Com a postres, no podia faltar el típic entorxat;

- Tortell d'Olot, ratafia i xocolata


Es tractava d'una bola de xocolata més densa servida amb un gelat de ratafia molt fi i una llesca extra fina de tortell entorxat, amb un gust marcat d'anís, fet que el caracteritza. El vaig trobar molt adient, unes postres que fan honor a la ciutat casant la ratafia amb el tortell, tal i com se sol acompanyar aquest tortell, però d'una forma més glamurosa.

I per rematar l'àpat, això si que m'encanta, unes petites bogeries volcàniques;

- Magdalena de fajol, carquinyoli de fajol i gominola de ratafia


Un encert de petits furs fets a base d'un cereal molt usat a la Garrotxa, el fajol, sobretot antigament a les cases de pagès, però ara alguns restaurants el tornen a fer servir amb diferents propostes ben originals.


Per beure vam fer aigua i per acompanyar els plats un pa excel.lent, servit calent, d'aquells que podries menjar sol, amb molla esponjosa i crosta cruixent, un pa cuit al forn de llenya dels Hostalets.


El preu per aquest menú va ser de 32 euros. Un preu molt correcte i més encara si escau en un dia com aquest.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario