25/3/19

Cava Berdié Amor

El Cava Berdié del Germans Jovani és un extra brut reserva (conté 4 gr. de sucre per litre) que prové d'una bodega jove i dinàmica, situades sobre un mar de vinyes del Penedès. Els tres germans van iniciar el seu camí vitivinícola, un somni compartit, moguts per la passió pel vi que van viure a la casa familiar i que els vi va traspassar el seu pare Robert Jovani quan es va iniciar als anys 80. Des d'aleshores que amb entusiasme, dedicació i esforç elaboren caves a la bodega de Castellví de la Mata, molt prop de Vilafranca del Penedès.

Elaboren un cava amb complexitat aromàtica i alhora molt frescos, nosaltres vam tastar el Cava Berdié fet a partir de varietats tradicionals com el Macabeu, Xarel·lo i Parellada, més la Mediterrània Garnatxa.


La vendimia comença a finals de setembre on se selecciona cada raïm a les vinyes i es traslladen ràpid cap a la bodega on es premsem suaument per extreure el primer most, el "most flor".
Cada raïm es vinifica per separat amb temperatures controlades per preservar tota la gamma aromàtica i en botes de roure i posteriorment es fa el cupatge per tal d'aconseguir la línia personal d'aquest cava. En la segona fermentació aconsegueixen una molt bona integració del gas carbònic.


Té una criança que va dels 15 als 27 mesos en caves subterrànies.
Té 11'5% vol. d'alcohol.
Produeixen de 15.000 ampolles a l'any.
Té 89 punts a la llista Parker.


Notes de cata:

Fase visual:

Elegant i subtil color rosa pàl·lid

Fase olfactiva:

En nas és intens, molt expressiu,  amb molta fruita blanca, pera i poma, un fons de fruites vermelles, maduixa i gerd, i marcats reflexes cítrics, taronja i mandarina.
Té notes làcties que li aporten cremositat i la flor d'hibiscs i el pebre de Jamaica li proporcionen caràcter i personalitat.

Fase gustativa:

En boca és fresc, ampli, elegant i original, amb una acidesa molt agradable que es fon, obrint pas a sensacions cremoses i de núvol de golosina.
Té 11'5% vol. d'alcohol.


Maridatge:
És un cava excel·lent per aperitius i per acompanyar tot l'àpat, tot i que combina molt bé amb formatges blaus.
S'ha de servir fred, a 8ºC.
Nota:
Nosaltres no coneixiem aquest cava però ens va sorprendre agradablement. Quan veus l'envàs penses que és més maco que bo i et fa malfiar però quan el tastes veus que no! Es tracta d'un cava elegant i fi amb una bombolla molt ben integrada i que convida a beure :)


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario