15/1/22

[#Radio] @gironafmcat Menús per cuidar la línea

Avui parlarem de restaurants que facin plats lleugers o menús saludable, ja que avui dia cada vegada es busca més, sobretot si per motius de feina has de menjar a fora sovint.

Comencem amb el König, ja que és un restaurant que trobem a moltes ciutats i és un lloc perfecte per si vols fer un mos ràpid. Probablement la gent el coneix sobretot pels seus entrepans i braves, però fan unes amanides divertides que van molt bé per menjar quelcom saludable al migdia.

A Girona tenim el Blanc, que és el restaurant de l'Hotel Ciutat de Girona, amb un menú ideal per cuidar la línia, amb plats senzills però vistosos i amb producte fresc i de temporada. 


Un menú amb una excel·lent relació qualitat-preu, sempre amb un servei molt amable i en un local ampli i molt ben decorat i acollidor.
I prop del Blanc, tenim trobem un restaurant molt acollidor, el Restaurant Neptú, amb un cuiner, en Jordi Gallego que fa uns plats per llepar-se els dits. I cada dia crea un menú molt atractiu, on sempre hi trobareu una amanida ben original i bona i algun segon de carn o peix ben cuinat. Un menú molt variat, que no avorreix i que va canviant segons el producte que tingui. 

Si esteu al centre de Girona, un encert total.

Carpaccio de magre de porc amb verdures escabetxades

I venim a Figueres on prop de la Rambla trobem El Calid Cafè, concretament davant la Policia. Es tracta d'un local molt bufó on us atendrà la Puri amb el seu menú de diari que està súper bé. Tens tres primers, tres segons i varies postres per un preu molt ajustat. I parlant de cuidar-nos sempre hi ha de primera alguna amanida molt complerta i diferent i/o alguna crema de verdures i de segon sempre pots optar pel seus calamars a la planxa, tot un èxit de la casa, sempre tendres i bonissims.



A més ara des de fa un temps ofereixen menú per emportar a 11 euros o bé per menjar al restaurant a 14'50. Un preu amb una molt bona relació qualitat-preu.

I al c/dels Tints, trobem un cafè i restaurant El Cafè dels Tints, amb una decoració molt xula i amb un servei molt amable on fan un menú amb plats molt saludables i diferents dels que estem acostumats. 


Restaurant El Pelegrí, a Figueres, es tracta del restaurant de l'Hotel Pirineus, però hi pot anar tothom. Cada setmana elaboren un menú amb producte fresc i de temporada que van variant en funció del mercat.

En el menú hi han tres primers, tres segons i tres postres, havent'hi sempre una opció més lleugera de cada dels plats. Per exemple de primer sempre hi ha un plat de verdura original i de segon algun peix amb verdures, que el treballen molt bé.

El preu són 20 euros els dies laborables i el cap de setmana 27 euros, que a més inclou una copeta de cava.

Comentari dietètic:

En aquest cas com que hem parlat de menús saludables per després de les Festes de Nadal, doncs dir-vos que sempre és una bona opció donar prioritat a les amanides i les verdures i com a segon plat optar per un peix, que és més lleuger que una carn i sempre acompanyat de verduretes.

Si triem plats lleugers tindrem energia per seguir treballant, ja que no destinarem els recursos a fer una digestió llarga i pesada, cosa que no ens interessa gens si encara hem de continuar la jornada.

Un plat ple de colors ens proporciona vitamines, minerals i fibra, nutrients essencials per al nostre organisme.

Amb tots aquests menús que hem comentat, podem degustar plats més saludables que ens fan sentir bé durant i després.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario