3/1/22

[#Recepta] Risotto a la milanesa

Amb la fred sempre venen de gust els plats d'arròs no trobeu?

Doncs avui us presento una recepta que segurament coneixeu però nosaltres a casa no l'havíem cuinat mai i això que és senzilla de fer i el resultat és boníssim.


Risotto a la milanesa

Ingredients per a 2 persones:
  • 200 gr. d'arròs especial per a risotto
  • 1 ceba petita de Figueres
  • oli d'oliva verge extra
  • 4 brins de safrà
  • 1 cullerada de mantega
  • parmesà
  • brou de pollastre, aproximadament uns 800 ml (per cada 200 gr. d'arròs és una bona mesura)
  • mig vaset de vi blanc


Elaboració:

En primer lloc posem la ceba a rossejar amb un raig d'oli d'oliva verge extra i quan la tinguem rossa, afegim el vi blanc.

Deixem que es redueixi i incorporem l'arròs i quan aquest estigui perlat el brou de pollastre.


 Anem remenant conforme l'arròs va absorbint el brou.


És important deixar l'arròs al dente, ja que amb la calor residual s'acabarà de coure.
Finalment hi afegim els brins de safra i la mantega. 
En aquest pas hi podem afegir formatge Parmesà o el podem incorporar al plat una vegada servit.


Consells d'elaboració:

Quan al formatge jo hi acostumo a posar Parmesà però també hi queden bé altres formatge de pasta dura com el Gruyère, el Grana Padano i el Pecorino, aquest últim d'ovella.


Valor nutricional:

Es tracta d'un plat molt complert ric en hidrats de carboni d'absorció lenta, és a dir que ens aporta energia durant unes quantes hores.
També és ric en greixos provinents de la mantega i del formatge, i també ens hi aporta proteïna.

Seria bo fer-ne un plat únic per dinar, sempre acompanyat d'una bona amanida de colors, a més diversitat, més vitamines i minerals tindrem.

Acabar l'àpat amb una fruita de temporada ja seria ideal.



Maridatge:

Aquest risotto, com molts altres, marida bé amb un vi blanc jove, que sigui fresc i amb un toc floral. 




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!




No hay comentarios:

Publicar un comentario