La quiche fa poc que l'hem descobert, és un d'aquells plats que saps que existeix però mai t'acabes de decidir de fer o tastar. Des que la vam tastar en un sopar de final de curs de la meva mare ens va convèncer del tot. A més, admet molts ingredients diferents en la seva preparació. Nosaltres aquesta vegada la vam fer amb pastanaga i porro. Anteriorment l'haviem preparat amb Emental i raïm, la nostra primera quiche :)
Ingredients per a una quiche:
Elaboració:
Tallem la pastanaga i el porro a daus petits i els fregim en una paella amb una mica d'oli d'oliva verge extra. Hi afegim el romaní i salpebrem quan gairebé ja estiguin cuites les verdures.
Posem la massa de la quiche en un motlle i reservem.
Una vegada cuites les verdures les barregem amb la nata, el formatge i els ous i evoquem la mescla al cim de la quiche.
Enfornem a uns 180ºC durant uns 45' amb el forn preescalfat.
Punxem amb un pinxo per veure si la massa està cuita i servim calenta.
Consells de degustació:
La quiche admet moltes verdures diferents: carabassó, albergínia, espinacs i també diferents embotits com pernil salat o bacó.
Quan als formatges, qualssevol que es fongui bé queda bé. Amb formatges blaus com el Gorgonzola o el Roquefort li donarem un toc més potent a la quiche i amb l'Emmental que vam fer servir nosaltres li proporciona una certa dolçor.
En aquesta quiche hi hem aportat un toc aromàtic amb el romaní, combinat amb les verdures i el formatge combina bé.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat complert en el qual obtenim hidrats de carboni de la massa de la quiche, fibra i vitamines de les verdures i proteïna i greixos dels ous i la crema de llet. Amb una peça de fruita de postres ja completariem el menú.
Bon profit!
Ingredients per a una quiche:
- massa de quiche fresca o congelada
- 400 ml de nata per cuinar
- 3 ous
- 2 pastanagues
- 2 porros
- 200 gr. d'Emmental ratllat
- sal i pebre
- romaní
- oli d'oliva verge extra
Elaboració:
Tallem la pastanaga i el porro a daus petits i els fregim en una paella amb una mica d'oli d'oliva verge extra. Hi afegim el romaní i salpebrem quan gairebé ja estiguin cuites les verdures.
Posem la massa de la quiche en un motlle i reservem.
Una vegada cuites les verdures les barregem amb la nata, el formatge i els ous i evoquem la mescla al cim de la quiche.
Enfornem a uns 180ºC durant uns 45' amb el forn preescalfat.
Punxem amb un pinxo per veure si la massa està cuita i servim calenta.
Consells de degustació:
La quiche admet moltes verdures diferents: carabassó, albergínia, espinacs i també diferents embotits com pernil salat o bacó.
Quan als formatges, qualssevol que es fongui bé queda bé. Amb formatges blaus com el Gorgonzola o el Roquefort li donarem un toc més potent a la quiche i amb l'Emmental que vam fer servir nosaltres li proporciona una certa dolçor.
En aquesta quiche hi hem aportat un toc aromàtic amb el romaní, combinat amb les verdures i el formatge combina bé.
Valor nutricional:
Es tracta d'un plat complert en el qual obtenim hidrats de carboni de la massa de la quiche, fibra i vitamines de les verdures i proteïna i greixos dels ous i la crema de llet. Amb una peça de fruita de postres ja completariem el menú.
Bon profit!
Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!
T'hi espero!
No hay comentarios:
Publicar un comentario