28/2/20

[#Radio] @gironafmcat Restaurants de menús (27-02-2020)

Ahir vaig fer la col·laboració a la ràdio Gironafm.cat i vam parlar dels millors restaurants per fer un menú de migdia.

Primer ens plantem a Girona on trobaríem molt bons restaurants;

- Restaurant El Blanc on de dilluns a divendres elaboren un menú que està molt bé, senzill però atractiu i sempre incloent plats saludables per un mòdic preu d'11'65 euros. A més l'espai està molt ben decorat, decorat amb blanc, tal com indica el nom del restaurant. A mi és un restaurant que personalment m'agrada molt i li tinc molta estima perquè hi he passat molt bons moments.



Si hi voleu anar el dissabte també fan un menú que no us decebrà!

Coca de pinyons


- Restaurant Neptú, un restaurant que ja s'ha fet un lloc a la ciutat de Girona. Jo hi vaig des dels seus inicis i sempre tenen plats que criden l'atenció. El cuiner treballa molt bé el producte i procura fer plats amb tocs diferents i sorprenents i ho aconsegueix. El preu del menú entre setmana és de 13'90 euros i el cap de setmana de 17 euros. El local és petit, així que sinó us voleu quedar sense taula reserveu o aneu-hi d'hora!

Aletes de pollastre especiades amb soja i mel

- Restaurant Cafè Savoy, un lloc ben conegut pels gironins, un espai preciós i antic molt ben ubicat, al carrer Nou de Girona. Disposen d'un menú entre setmana que val molt la pena per 13 euros, amb la opció de fer mig menú a 9'5 euros i el cap de setmana i festius el seu preu és de 15 euros i 10 euros si fem mig menú.

Bacallà a la mussolina d'all amb espinacs

La seva cuina és sofisticada i sempre hi ha algun plat més elaborat, tant en el menú de diari i encara més en el del cap de setmana.

Cuixa d'ànec confitada amb pomes al forn i salsa de fruits vermells

És un restaurant que no us podeu perdre, sobretot si busqueu bona cuina, bé de preu i en un lloc bonic.

- Angelus Cafè, situat al carrer  Joan Baptista, és un restaurant més informal, petit, però acollidor. Si tens pressa és ideal per anar-hi ja que fan un menú de migdia complet per 12'50 euros i també un mig menú que et serveixen tot de cop per anar més ràpid. Els plats són llaminers i s'hi pot anar els dissabtes amb el seu menú de 15 euros, on trobarem plats amb més elaboració.


Nosaltres vam anar-hi algun dissabte i vam tastar el seu arròs negre que ens va agradar força.


- Nelson, al carrer Bisbe Lorenzana, a prop de l'estació trobem aquest restaurant molt concorregut tant per gent de la ciutat com de fora. És un lloc clàssic on fan un menú de cada dia molt llarg, tenen moltes opcions a triar, tan si busques amanides, com alguna crema o algun guisadet. És ideal si vols plats de xup-xup perquè sempre en trobaràs algun i ben cuinat. Les porcions són generoses pel preu de 12'50 euros entre setmana i els dissabtes a 14 euros.

Mandonguilles amb sèpia

Potser les postres fluixegen més ja que són clàssiques com mató amb mel, flam, iogurt, macedònia o pastís. Alguna innovació no hi faria cap mal. Tot i així és un restaurant que us recomano :)

I ara ens desplacem cap a Figueres on també trobariem varis restaurants on fer un menú bueno, bonito i barato;

- 9 Suprem, un dels meus preferits de Figueres. Un cuiner molt jove però amb moltes ganes d'innovar i fer coses diferents i així ho plasma en el seu menú de diari i sobretot en el de dissabte on sempre els plats llueixen encara més.

Lasanya de verdures amb crema de tomàquet i orenga

La seva proposta de menú és divertida, sempre donant la volta als plats típics i fent la seva pròpia versió, cosa que és d'agrair en un menú de migdia ;)

Farcellets de carabassó amb pollastre rostit

De dilluns a divendres el menú costa 13 euros i els dissabtes 17 euros. El restaurant està a darrera els mossos d'esquadra i els jutjats de Figueres però aneu-hi i que segur que us agrada!

- Restaurant Extrem, també hi trobariem un jove cuiner amb ganes de fer coses i cuinar i al seu menú també hi trobarem plats amb tocs més originals.

Cuixetes d'ànec confitades amb salsa de ceps

El preu és de 12'50 i els dijous, com a la majoria de restaurants, fan un arròs negre que sol estar molt bo.

Arròs mar i muntanya

- Dynàmic, situat al centre de Figueres, és un lloc informal de tapes, però que als figuerencs ens agrada molt ja que és un local emblemàtic de la ciutat. Al migdia ofereixen un menú de tapes on pots triar 3 de la llista d'aquell dia i que estan molt bé, tant de quantitat, com de qualitat. Compren bon producte i es nota.

Torta de Brie arrebossat amb melmelada de fruits vermells

Les proporcions són molt adequades i a més les postres estan bonissimes, sobretot el seu pastís de formatge casolà o el seu brownie. El preu és de 12 euros, una excel·lent relació qualitat-preu.

Pastís de formatge

- La Fàbrica, és un restaurant que es troba al carrer Nou de Figueres i us el nomeno perquè al migdia fan un menú per 13'50 euros amb plats molt vistosos i de molts colors. Juguen amb moltes combinacions diferents al plat que creen un cromatisme molt vistós, i al mateix temps, bo.

Els caps de setmana i festius fan un menú de 20 euros.

- La Taverna del Barri Vell, un restaurant ben cèntric, on s'hi està molt tranquil ja que l'espai és ampli i ben decorat. Tenen un menú de diari a 13'90 que fins i tot inclou una copa de vi de la D.O. Empordà. El cuiner fa uns arrosos que valen molt la pena i també els trobarem dins del menú.

I fins aquí les meves recomanacions, com sempre si en teniu d'altres o us han agradat aquestes em podeu deixar els comentaris que vulgueu, que sempre seran benvinguts ;)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario