10/2/20

[#Vi] Llavors* - @la_vinyeta

Últimament hem començat a agafar embranzida amb les fitxes de vins a Va de Teca, i ja tornem a ser aquí amb un nou vi!

El vi que ens ocupa aquesta vegada, és el vi negre Llavors*, i tal i com hem dit, pertany a "El relat".



Nom: Llavors*
Celler: La Vinyeta*
Localització: Mollet de Peralada, Alt Empordà, Girona
Pertany a la D.O. Empordà
Varietats de raïm: Samsó (35%), Garnatxa negra (18%), Merlot (15%), Cabernet sauvignon (12%), Syrah (10%), Cabernet franc (9%)
Grau: 14.5%

Els vins del celler La Vinyeta* m'han agradat des del primer dia. No només pels seus propis vins, sinó també pel seu saber fer, per la proximitat d'en Josep i la Marta, que quan visites el seu celler i t'expliquen amb total confiança el procés d'el·laboració del vi, mentre et mostren les vinyes, et fan sentir com si fossis un més.


Es troben a Mollet de Peralada, a l'Alt Empordà, la terra gironina dels vins per excel·lència.

El celler disposa de diversos tipus de vins, així podem trobar els que pertanyen a la categoria "El relat", que vindrien a ser els de tirades més llargues, entre els quals ens trobem la gama d'entrada amb els seu vi jove, on hi ha l'Heus*, en 4 variants com són vi blanc, rosat, negre i negre sense sulfits.
El Llavors*, amb una mica de bóta i finalment el Puntiapart, que ja és un criança.


A part, també tenen vins de tirada molt curta, com són el Petita Edició, els Vins de Pedra i els Vins Especials.

Característiques:

Es tracta d'un vi semi-criança, ja que ha passat 5 mesos en bóta de roure francès, però no ha arribat als mínims 6 per ser considerat criança.


Sintetitzant, es tracta d'un vi que us resultarà agradable i que de ben segur que tindrà bona acollida si l'escolliu per dur-lo en algun sopar d'amics o família, ja que al final, podem gaudir del vi sols o en bona companyia, que és com més m'agrada a mi.



Com a nota curiosa, destacar que tots els vins de La Vinyeta* tenen les etiquetes dissenyades expressament per l'ocasió i que cada any són canviades.
Concretament, l'etiqueta Llavors* fa referència a alguna notícia que va tenir lloc l'any de la collita a partir de la qual s'ha el·laborat el vi.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario