26/2/20

[#Radio] @gironafmcat Els millors arrossos (13-02-2020)

Avui a la secció de Gastronomia amb radio Gironafm.cat hem parlat dels millors arrosos de la província de Girona, voleu saber quins són?

Comencem al Baix Empordà amb un restaurant situat a Palafrugell;

- Can Xadó, on fan una cuina marroquina, amb plats regionals com el cuscús, el tajine, entre altres especialitats marroquines però que destacariem d'aquest restaurant són els seus arrosos, fets amb un bon sofregit. Hi podem trobar un menú diari a 17 euros i un de cap de setmana que està molt bé a 25 euros.

Jo us recomano el seu arròs negre amb llagosta, fet amb un sofregit tan lent, que li dóna el color fosc a l'arròs i té un gust espectacular!



Continuem la ruta cap a Pals, terra de plantacions d'arrosos precisament. Aquí destacaria dos restaurants que m'encanten:

- El Vicus, situat a dins del poble i on fan uns arrosos excel·lents. Un arròs on no t'has d'embrutar els dits.


Tenen un menú d'arròs amb una relació qualitat-preu molt bona que surt a uns 40 euros. Si hi aneu us recomano també que proveu les seves croquetes de llonganissa, són tremendes!



- Es Portal, és un restaurant que es troba a la carretera, amb ampli pàrquing per aparcar. Es tracta d'una masia catalana preciosa, amb un ampli menjador lluminós i on es menja de fàbula. El xef Joan Carles cuina uns arrosos molt originals i fent treballant diferents varietats d'arròs, sempre de Pals. Disposen d'un menú especial de l'arròs a 45 euros amb un entrant, un primer, arròs, postres, cafè i vi. Un menú molt complert que val molt la pena.


De llocs més sofisticats passem al restaurant d'un càmping, però on fan un arròs de llamàntol per llepar-se els dits:

- Can Llisa, a Colera. És un lloc força conegut pel seu arròs i per completar de primer pots demanar uns musclos al vapor o els seus calamars a la romana.

Ara anem cap a Girona on trobarem un arròs dins d'un menú de migdia, amb una relació qualitat-preu molt bona;

- Restaurant Neptú, on cada dijous, dia per excel·lència de menjar arrosos,  dins del seu menú de migdia fan un semicaldós de mar i muntanya , amb un primer i unes postres per 13'50 :) I els dissabtes, també dins el seu menú, hi trobarem el de bacallà amb gambes, que és una delícia.

Ara venim cap a Figueres on, justament abans d'entrar a Figueres, vinguent per la carretera des de Girona, trobem:

- Restaurant Can Costa, un restaurant d'arrosos i paelles de tota la vida i on fan diferents tipus d'arròs, negre, a banda, el clàssic de mar i muntanya, entre altres.
Els dies de cada dia fan menú i els caps de setmana carta. És un restaurant molt concorregut així que millor reservar si us voleu assegurar de tenir taula.

Ara continuem amb un altra restaurant del centre de Figueres;

- Càlid Cafè, un restaurant petitó però molt acollidor on podem esmorzar, sopar o fer-hi un menú de migdia. Precisament, dins el seu menú de dissabte, l'últim de mes cuinen un arròs negre que no us podeu perdre!

I seguim a Figueres, amb l'últim restaurant que us recomano, però per mi és el millor. Un restaurant especialitzat en arrossos:

- Can Badó, un restaurant on trobem un menú cada dia de dilluns a divendres per 13'50 amb una relació qualitat-preu excel·lent. Cada dia fan un arròs diferent, un dia amb verdura i carn, un altra negre, els dijous mar i muntanya i el divendres fideuada.


Jo us recomano el seu arròs de dijous, sobretot per aquells que els hi agradi l'arròs a la cassola caldos. És un arròs cuinat al punt, molt gustòs.


Els caps de setmana fan carta i pots triar entre tota la seva carta d'arrosos, com per exemple els de llauna.

Si voleu veure amb més detall el menú dels restaurants que us proposo o saber la pinta de cada arròs a l'apartat de restaurants del meu bloc trobareu tot un post dedicat a cada un d'ells.

Ah i si em deixeu alguna recomanació vostre d'on menjar un bon arròs no dubteu en enviar-m'ho!



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario