12/2/20

[#MasiaEmporda] La recepta del Febrer: Filet de porc amb salsa de pernil i el seu cruixent

Aquest mes de febrer comencem la col.col·laboració amb la Masia Empordà by Fricash i ho fem amb una recepta de porc.

Hem triat el porc perquè és uns dels productes estrelles de la carnisseria des de Masia Empordà cuiden l'alimentació del porc i això es transmet en el gust de la carn. A més provenen de granges de proximitat, la qual cosa li confereix un valor afegit.

Per a fer aquesta recepta hem optat per un filet de porc, una peça força magre i molt agraïda de cuinar i que et permet presentar de diferents maneres. Jo us la presentaré amb una salsa de pernil ibèric molt senzilla de fer, però podríeu acompanyar-la amb algun chutney dels que disposen a la seva botiga.


Anem a veure la recepta!



FILET DE PORC AMB SALSA DE PERNIL I EL SEU CRUIXENT 


Ingredients per a 4 persones:
  • 2 filets de porc 
  • 125 gr. de pernil ibèric
  • 500 ml de crema de llet per cuinar
  • sal i pebre
  • oli d'oliva verge extra

Elaboració:

En primer lloc preparem la salsa de pernil. Per fer-ho posem el pernil tallat a tires fines en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra.
Quan veiem que deixa anar una mica d'oli hi evoquem la nata per tal que no es ressequi el pernil però hi segueixi deixant gust.
Deixem coure fins que bulli i apartem del foc. Hem de tenir en compte que quan la salsa es vagi refredant també s'anirà espesseint, és a dir, que si la volem més líquida hem d'apagar el foc abans.


Una vegada tenim la salsa llesta anem per coure la carn.
Posem un raig d'oli d'oliva en una paella i quan estigui calent hi posem els dos filets de porc ja ben nets.

A Masia Empordà m'han netejat els dos filets molt bé i els he tingut a punt per a cuinar-los.
Salpebrem els filets i els coem fins a que quedin rossos.
Una vegada agafen color, els traiem de la paella i els tallem a rodelles d'un dit i mig de gruix i els marquem una mica més perquè la carn perdi el to rosat.


No s'han de fer molt perquè sinó ens quedarien eixuts i és una carn molt tendra i bona que desaprofitaríem.
I per últim pas hi farem una petita decoració molt senzilla però resultona i gustosa un cruixent de pernil. Per fer-ho posarem dues llesques fines de pernil ibèric al microones durant un minut i aquest es deshidratarà quedant com vidre. Aconseguirem així un cruixent de pernil que ens anirà bé per donar un toc de sabor i color al plat.


Finalment emplatarem, posant primer de tot una base de la salsa de pernil, els talls de filet de porc i per acabar el cruixent de pernil.




Consells de degustació:

Com us comentava abans, el filet de porc és una carn que combina amb molts ingredients. Els chutneys lliguen molt bé i també alguna melmelada de ceba hi quedaria molt bé.
Si sou formatgers, podríem fer la mateixa salsa però enlloc de pernil amb un formatge blau, tipus Roquefort o Gorgonzola si el voleu més suau o fins i tot un formatge més cremós, que no sigui tan potent.
I també podríem fer amb alguna salsa més coneguda com el pebre verd, que també hi queda bé.


Valor nutricional del filet de porc:

El filet de porc és una carn molt tendra i que ens aporta molta quantitat de proteïnes, és a dir necessàries per mantenir els nostres músculs i crear teixits.

La part del filet conté poc greix i calories és a dir que es podria consumir en qualssevol tipus de dieta.

El filet de porc conté moltes vitamines del grup B, concretament en destacarem dues,  la vitamina B1 que ens ajuda en casos d'estres i/o depressió i sobretot en èpoques de lactància, embaràs o després d'una intervenció quirúrgica i la B3 que ens afavoreix el nostre sistema circulatori.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario