30/6/17

Espaguetis amb crema d'escarxofes

La pasta, quin aliment tan versàtil, la pots combinar amb milers d'ingredients ben diferents, des de vegetals, carns, peixos, embotits, passant per mariscs i acabant amb fruita. Tot i queda bé!

   
Nosaltres avui us presentem uns espaguetis amb cors d'escarxofes macerades amb oli i alfàbrega. Vet aquí el punt interessant de la recepta, el bon gust que li transfereix aquesta espècia, tant a les escarxofes com a la salsa final.



Ingredients per a 2 persones:

  • 200 gr. d'espaguetis
  • 200 ml de nata
  • 1 ceba mitjana de Figueres
  • 8 cors d'escarxofa macerades amb oli i alfàbrega
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre


Elaboració:

Primer de tot tallem la ceba ben petita i la posem a fregir en una paella amb una mica d'oli.
Paral·lelament posem a bullir la pasta el temps que indiqui el fabricant per tal que ens quedi al dente.
Més tard hi incorporem els cors de les escarxofes tallades ben petites i la nata.
Salpebrem la mescla i anem remenant.
Una vegada tenim els espaguetis bullits els afegim a la salsa i barregem que s'impregni.
Hi ratllem formatge cremós al cim i ja en podem gaudir :)


Consells de degustació:

Podem fer el mateix plat amb cors d'escarxofa sense macerar.
El formatge triat aquí ha estat un de cremós perquè es fongui bé, però amb un parmesà també quedaríem molt bé.


Valor nutricional:

En aquest cas podríem fer plat únic, acompanyat d'una amanida verda, ja que es tracta d'un plat complert nutricionalment parlant, ja que hi trobem una elevada quantitat d'hidrats de carboni d'absorció lenta, així com greixos i proteïna de la nata i el formatge i fins i tot vitamines i fibra provinents de les escarxofes.
Tot i això si en volem alleugerir el contingut calòric podem prescindir de la nata, que també quedarà bo. Segurament no tindrà la cremositat que volíem aconseguir amb aquesta salsa però el gust també serà bo.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario