16/6/17

#Benvinguts a pagès, visitem la granja de búfales

Dilluns al matí, dia festiu a Girona i Barcelona encara vam poder fer alguna activitat més del Benvinguts a pagès. En aquesta ocasió vam anar fins a Palau Saverdera on ens esperava en Lluis Mont per ensenyar-nos la seva granja de búfales.



Ens va acompanyar per les seves instal·lacions, passant per on les munyen fins on pasturen.


Actualment té 1200 animals comprats a Bulgària la majoria, tot femelles excepte dos mascles que té dividits en dos estables diferents perquè no es barallin entre ells. Els búfals són molt territorials, alhora que també espantadissos, força manyacs,  i tenen tendència a estar tots junts, allà un va un van els altres.


Tenen el cap curt i ample amb molt de front i el coll gruixut. El seu cos també és gruixut, amb potes robustes i relativament curtes.


Les banyes són llargues en forma de triangle irregular i sent la base més ampla i la punta més afilada.


Són animals silenciosos i solen menjar al capvespre.


Les búfales són originàries d'Asia i els hi agrada molt l'aigua, és per això que el seu habitat sol ser pantanós, zones properes al mar o baixos de rius o llacunes.
Raó per la qual elles es troben en una zona protegida dins del Parc dels Aiguamolls d'Empordà.


Les búfales produeixen uns 2.000 litres de llet al que serviran  per a fer la mozzarella. Una mozzarella que distribueixen directament a supermercats i carnisseries i, ens comenta en Lluis que, també disposen de formatge de búfala. De fet és la primera granja de búfales per a fer mozzarella a l'Empordà.


A partir d'ara podem menjar mozzarella catalana de proximitat, ja no l'haurem d'importar d'Itàlia.


La mozzarella és un tipus de formatge originari de la regió de la Campània, a la ciutat d'Aversa. Es tracta d'un formatge fresc elaborat només amb llet de búfala. La mozzarella conté un 62% d'aigua, un 20 % de greix, un 16% de proteïna i només un 1% d'hidrats de carboni, és a dir que és un formatge recomanable en dietes per perdre pes.


També trobem mozzarella a Argentina, Paraguai, Perú i Uruguai ja que el Provolone no és més que una mozzarella assecada a l'aire.
El mateix passa amb l'escamorza, un formatge italià, que és la mozzarella assecada a l'aire i fumada amb fum i palla.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!



No hay comentarios:

Publicar un comentario