4/5/17

Col kale

Avui us parlaré d'aquesta verdura que últimament s'ha posat de moda, ja que segons diuen és un superaliment. No hi crec amb els superaliments, però si que penso que ens aporta moltes propietats beneficioses.

La kale és un vegetal de la família de les cols, concretament és un tipus de col arrissada que fa uns anys s'emprava per alimentar els animals. Avui dia el seu consum ha ressorgit, sobretot en dietes detox, batuts o crudiveganes.


La veritat és que conté una bona quantitat de calci i ferro i un baix aport calòric, degut al seu elevat contingut en aigua. També aporta magnesi, que ens va bé pel cansanci, potassi i zinc, destacant-ne la seva aportació en proteïna, un 10 %  i en fibra, un 3 %. Això sumat a la vitamina C, K i A (bona per la salut ocular), i tot això en tan sols 45 kcal els 100 gr.



Una dada important és que l'absorció del calci de la col Kale és molt bona, fins i tot millor que la de la llet, gràcies al seu contingut baix d'oxalats (antinutrient que dificulta l'absorció de minerals).
Quan a la disponibilitat del ferro no és tan alta, però l'augmenten si la combinen amb aliments rics en vitamina C, com el pebrot vermell o la carbassa.


També resulta una font d'antioxidants, carotenoides i flavonoides, que ens ajuda a mantenir joves.

Quina comprem?

La que tingui el tronc ferm i les fulles de color verd intens.

Com la conservem?

A la nevera, a dins d'una bossa de plàstic i sense rentar

Com la cuinem?

Doncs la millor opció seria no cuinar-la, consumint-la crua em forma de batuts o amanides.

Si la volem cuinar, hauriem de netejar bé les fulles amb aigua i fer-la al vapor per no perdre'n cap propietat.
Si preferim bullir-la, fer-ho amb la mínima quantitat possible i si la volem saltejar directament, encara millor.


La podem preparar saltejada amb ametlles laminades crues o amb nous. També pipes crues, panses, pinyons hi combinen bé.

Amb altres verdures combina bé, carbassa tallada a daus, pebrot vermell.

Si la volem fer senzilla, la coem al vapor i la saltegem a la paella ben trinxada amb un rajolí d'oli d'oliva. Podem afegir-hi una patata tamany ou i servir-la aixafadeta, que és com he fet jo.
Una altra opció es saltejar-la amb all o alls tendres o llavors de sèsam, seguirà sent lleugera però tindrà un toc de gràcia.


De receptes n'hi ha moltes, en aquest blog en trobareu de ben originals. Tot i que de gust, a mi personalment m'ha agradat perquè la trobo més fina que la col.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials FacebookTwitterInstagram
T'hi espero!


No hay comentarios:

Publicar un comentario