10/5/17

Duet de mousses de xocolata amb dolç de llet i nata

Una recepta molt senzilla la d'avui. Amb només dos ingredients pots enginyar unes postres molt bones. Potser caldria millorar-ne la presentació, fent-ne boles més arrodonides, però de gust us diré que ens va agradar.


El nom de la recepta és a posterior, ja que inicialment havia de ser mousse de xocolata a seques però com que la proporció de xocolata envers la nata era força menor, va quedar la nata del fons sense xocolata i així va sorgir el duet de mousses que us explico aquí :)


Ingredients per a 4 persones:
  • 400 ml de nata per a muntar
  • 1 tauleta de xocolata (125 gr.) , la que vulgueu, jo vaig optar per la de dolç de llet


Elaboració:

Muntem la nata, freda de nevera, així ens pujarà millor.
Desfem la xocolata al microones, vigilant que no es cremi, ja que aquesta, entre que hi ha el farcit del dolç de llet i és una tauleta prima, es fon molt ràpid.


Barregem la xocolata amb la nata muntada i la servim en gots que siguin macos.
Posem una part de nata muntada sola i una altra on s'ha barrejat bé la xocolata. Guardem el postres a la nevera fins que el servim.

Si el traiem un xic abans millor, perquè s'atemperi i trobem els gustos més definits.


Consells de degustació:

Ja veieu que la xocolata que podeu fer servir en aquesta mousse és la que vosaltres vulgueu, podent esser negre, blanca, amb avellanes o ametlles, entre altres.
A l'hora de presentar la mousse també hi podeu posar algun fruit sec com les nous, avellanes o ametlles, també amb crocant. Fideus de xocolata són una altra opció.


Valor nutricional:

La nata ens aporta moltes calories, concretament 325 kcal. cada 100 gr. essent-ne una major part provinent dels greixos i no precisament dels bons. És a dir que és un ingredient que només s'ha de consumir en ocasions especials. La sort és que no hi hem afegit sucre, ja que amb la tauleta de la xocolata ja hi ha aportat la dolçor necessària.
La xocolata encara és més calòrica, arribant fins a les 535 kcal. per 100 gr., o sigui que si feu números veure-ho que aquest postres no és precisament lleuger, tot i que visualment i en boca ho pugui semblar. Tot i així quan muntem nata, ja notem aquella densitat típica que es desenvolupa quan fas la primera cullerada de la mousse.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials FacebookTwitterInstagram
T'hi espero!



No hay comentarios:

Publicar un comentario