12/5/17

Macarrons amb nata i xoriç

De pasta a casa en som fans. Si el cap de setmana no anem a menjar fora un dels dos dies en solem fer i és que és tan fàcil de preparar i admet tants ingredients diferents, ens agrada molt. I sobretot el que més ens agrada és fer-la cada vegada de diferents maneres. Aquesta vegada l'hem preparat amb crema de llet i xoriç ibèric. Una versió no massa lleugera però bonissima.



  Ingredients per a 2 persones:
  • 250 gr. de macarrons integrals
  • 200 ml de nata per a cuinar
  • 1 ceba de Figueres mitjana
  • 8 rodelles de xoriç ibèric
  • sal i pebre
  • formatge curat d'ovella


Elaboració:

Bullim la pasta tal com indica el fabricant.


Pelem i tallem la ceba ben petita.


Mentres tallem el xoriç a tacos petits i el barregem amb la nata que escalfarem en una paella.


Una vegada tenim els macarrons cuits, els colem i els barregem amb la salsa. Hi espolsem formatge ratllat, sal i pebre i remenem.


Servim el plat amb més formatge si volem.


Consells de degustació:

La pasta potser la veiem més servida amb salsa de tomàquet com a base, però amb nata admet també molts ingredients com ara gall d'indi, bacó, salmó fumat, pernil salat, entre altres.
Si volem alleugerir la recepta podem fer servir nata lleugera per a cuinar, que també queda molt bé.
En aquest cas hem fet servir macarrons integrals, per exculpar-nos del xoriç :), però podeu fer servir qualssevol altre format de pasta, com espaguetis, tallarines o fussillis.


Valor nutricional:

Un plat de pasta com aquest ha de servir com a plat únic, ja que obtenim hidrats de carboni de la pròpia pasta, greixos i proteïnes del xoriç i la nata. Només hauriem de tenir en compte d'acompanyar-los amb una amanida verda per incorporar les vitamines i la fibra que li falta al plat.

Que vagi de gust!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario