5/9/16

[#Vacances] Gastronomia a la Costa Oest

Quan pensem en menjar americà, sovint ens ve al cap el fast food, amb molt greixos i calories. No obstant, com jo sempre dic, arreu on vagis es pot menjar bé, ja que cada país té els seus ingredients amb els quals es poden elaborar bons plats.

Fixem-nos en el cas de la Costa Oest amb ingredients autòctons com el gall d'indi, el blat de moro, les mongetes seques, les patates i els pebrots. Aquests aliments eren utilitzats pels indis natius i encara avui dia formen part de l'alimentació americana.


Cal remarcar també que l'alimentació als EUA és molt variada degut a que hi viu molta població que ha emigrat d'Europa, Asia i Àfrica.

Per als que els hi agradi la carn, a la Costa Oest són uns mestres de la barbacoa. Couen a foc lent tot tipus de carns, vedella, gall d'indi, pollastre i fins i tot búfal. Les pots menjar tal qual, amb l'aroma que desprèn la brasa o les pots acompanyar amb les seves conegudes salses com la de barbacoa, amb un toc dolç i picant a l'hora que hi combina bé. Les costelles amb aquesta salsa triomfen.


La pizza a Amèrica la trobem a arreu on anem, i sobretot es ven en porcions. Uns triangles ben grans, ja que la pizza sencera pot arribar a ser com una roda de camió :) Cal dir que és molt bona, sempre i quan busquis un lloc on l'elaborin ells. Com a varietats podem trobar normalment la típica Margarita o Pepperoni i no busquis gaires més varietats, a no ser que vagis a un restaurant italià.


Un altre menjar ràpid que trobes fàcilment és el hot dog, amb diversos toppings com ceba fregida, guacamole, amanida de col (molt típica a Amèrica), formatge, bacon, entre molts altres.


Als estats fronterers amb Mèxic és típic la cuina Tex Mex (fusió entre la cuina mexicana i l'americana), havent-n'hi molta presència a Los Angeles. Igualment en aquesta ciutat trobem cuina d'arreu del món degut a la seva gran diversitat cultural.


A la Costa del Pacífic, trobem plats elaborats amb peix, com gambes arrebossades, cranc o la famosa sopa de cloïssa que se serveix en un pa àcid, típica de San Francisco.


En aquesta ciutat trobem Chinatown, el barri més antic d'Amèrica del Nord i la comunitat xina més gran fora d'Asia. Aleshores al seu barri pots trobar molts restaurants bons on degustar els seus plats i fins i tot comprar els seus ingredients per elaborar-los tú a casa. Quan t'endinses en els seus carrers no saps si encara està San Francisco o hagis fet un salt a la Xina.

Califòrnia també és coneguda pels seus vins ja que aquesta regió té un clima molt semblant al Mediterrani. La producció del vi a Califòrnia representa la quarta major producció i les varietats que hi podem trobar són: Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Pinot noir, Sauvignon blanc, Syrah i Zinfandel.


La gastronomia a Califòrnia és més sana que la que podem trobar a altres ciutats americanes. Ells basen la seva alimentació en plats més saludables, fent ús de les verdures i hortalisses, així com dels peixos al grill, carns i fruites.


Pel que fa als postres solen ser molt contundents, els més habituals són els pastissos de formatge (cheesecakes), de poma (apple pie), brownies, cookies, gelats XXL o batuts amb topping de nata. Tot plegat una explosió de calories.


Hi ha molts locals  ambientats amb màquines de música, cotxes clàssics i decoració típica de sofàs vermells amb terres de quadres. Sobretot si fas la ruta 66 encara pots trobar avui dia alguns d'aquests locals mítics, I sinó a les ciutats grans també trobes restaurants així, rotllo franquícies d'hamburgueses.

1 comentario: