12/9/16

Resum @acustica_2016

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Figueres l'Acústica 2016, que enguany feia 15 anys. Ha estat una bona edició, com sempre, concerts repartits per la ciutat amb bona música en directe i una fira de foodtrucks, complementada per una del disc i un mercat vintage.


L'Acústica agrada als figuerencs i el format que ha anat prenent forma al llarg de tots aquests anys és genial. Ha millorat any rere any fins a esdevenir en un dels festivals amb més renom de Catalunya.


Jo us parlaré més del que més gaudeixo, que són els foodtrucks, que en aquesta edició n'hi havia tretze, ja que l'ambient que es crea sopant a les taules i posteriorment assistint als diferents concerts agrada a tothom, gran i petits.


Aquest anys hem repetit alguns dels foodtrucks que ja vam tastar l'any anterior, ja que a part de que ens van agradar, les altres propostes ens convencien menys.


Així doncs del Pebre Negre: vam agafar les seves braves, servides en mig panet prèviament buit, amb una salsa com de mouse de maionesa amb un petit toc d'all. Una salsa molt fina i unes patates tallades a mà, a dauets petits i molt cruixents. Són tot un èxit.


D'ells també vam agafar tots els entrepans que proposaven, tant el de calamars a la romana amb salsa tàrtara, que ja vam provar l'any passat, i que és boníssim, com els dos nous que duien, el de mandonguilles amb confitura de tomàquet, parmesà i rúcula i el de sticks de pollastre amb picada aromàtica i maionesa de soja i mostassa. Una delícia aquest, tant per la picada com per la salsa. Cal dir que el panet que et serveixen és recent fornejat i molt bo.


La carta que tenen en aquest foodtruck ens encanta i són súper simpàtics :)
La relació qualitat-preu d'aquest foodtrucks és molt bona.


Un altre dia vam tastar l'entrepà de Ropa Vieja de Can Sibarita, una caravana que també repetíem de l'any anterior i que la porta una parella amb experiència en el món de la hostaleria que també captiva per la seva amabilitat. En aquest cas l'entrepà d'aquest any era boníssim, de vedella de Girona desfilada, amb cheddar, enciam i tomàquet, servit en un panet aplanat i calent. Molt bona la combinació.



A l'edició passada vam provar un hotdog de la Carletta dogs i aquest any n'hem tastat una altra varietat, el Berlín, una salsitxa frikadelle, amb ketchup de curry (ketchup, curry i perrins) servida en un pa de hot-dog. Al cim ens hi van posar algunes patates palla, que hi combinaven bé.


I per últim, una caravana de les noves que hi havien i que feien croquetes; Cocina & Me Un plat difícil de resistir. Tenien 5 varietats de croqueta: de bacallà, de lluç i gambes, de boletus, de pernil i de cabrales amb poma caramel·litzada.



Eren bones, sobretot gràcies a la cremositat de la beixamel. Molt gustoses i bona relació qualitat-preu, oferien 7 croquetes fregides al moment, amb un arrebossat més gruixut i cruixent per 5 euros. Es veu que són totalment artesanes elaborades amb llet fresca pasteuritzada del caserio Ondazarte. 


I això va ser tot el que hem degustat durant les tres nits d'Acústica que hem fet. Esperem poder dir que l'any que ve més... o no?

No hay comentarios:

Publicar un comentario