Aquesta recepta que us porto avui la vam pensar per al concurs de cuina per a blogaires de la revista Cuina. Aquest any la proposta era fer un plat amb la cervesa com a protagonista. Enguany ja és el cinqué concurs que convoquen. Entre totes les receptes rebudes, l'equip del Cuina en tria 25 finalistes que passaran una jornada amb altres bloggers gastronòmics a la Fira del Porc i la Cervesa a Manlleu. I per gran al·legria meva, me la van sel·leccionar per formar part d'aquests finalistes! :)
Així que nosaltres, que ens encanta la pizza, vam pensar en fer la massa amb una cervesa artesana suau i ara fa uns dies que ens han dit que hem estat seleccionats com a finalistes del concurs. Genial!
Ara anem a veure la recepta:
Ingredients per fer la massa:
- 250 grs farina
- 200 ml d'aigua a 30º
- 100 ml de cervesa artesana
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de sal
Ingredients:
- 200 grs de formatge burrata
- 8-10 tomàquets cherry
- 6 fulles d'alfàbrega
- 1 cullerada panses
- 1 cullerada pinyons
- 100 grs tomàquet
- sal
- pebre
- oli d'oliva verge extra
- reducció vinagre Pedro Ximénez
Per a elaborar la massa:
Posem en un piló tota la farina i fem un cràter al mig per posar-hi l'aigua, la cervesa. Anem amassant perquè quedi tot cohesionat i vagi agafant consistència.
Afegim també l'oli i la sal, mentre continuem amassant fins aconseguir una bola llisa i de textura gomosa.
Deixem reposar durant unes hores perquè la massa fermenti.
Finalment estirem la massa en la forma que vulguem amb l'ajuda d'un corró.
Preparació per la salsa de tomàquet:
Fem una creu al cul del tomàquets. A continuació els escaldem durant un minut per poder-lo pelar millor.
Els pelem, els triturem i ho buidem a una paella amb oli d'oliva, on ho sal-pebre i ho deixem reduir fins treure'n l'excés d'aigua.
Preparació pizza:
En primer lloc untem tota la base amb la nostra salsa de tomàquet.
A continuació hi afegim el formatge burrata tallat a bocins. També hi afegim els tomàquets cherry partits per la meitat i finalment les panses i els pinyons a gust.
A continuació ho enfornem durant uns 10-15 minuts a 220º, controlant que la massa creixi i quedi al punt de cuita.
Una vegada la traiem del forn, afegim les fulles d'alfàbrega i unes gotes de reducció de Pedro Ximénez.
Que vagi de gust!
Així que nosaltres, que ens encanta la pizza, vam pensar en fer la massa amb una cervesa artesana suau i ara fa uns dies que ens han dit que hem estat seleccionats com a finalistes del concurs. Genial!
Ara anem a veure la recepta:
Ingredients per fer la massa:
- 250 grs farina
- 200 ml d'aigua a 30º
- 100 ml de cervesa artesana
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de sal
Ingredients:
- 200 grs de formatge burrata
- 8-10 tomàquets cherry
- 6 fulles d'alfàbrega
- 1 cullerada panses
- 1 cullerada pinyons
- 100 grs tomàquet
- sal
- pebre
- oli d'oliva verge extra
- reducció vinagre Pedro Ximénez
Per a elaborar la massa:
Posem en un piló tota la farina i fem un cràter al mig per posar-hi l'aigua, la cervesa. Anem amassant perquè quedi tot cohesionat i vagi agafant consistència.
Afegim també l'oli i la sal, mentre continuem amassant fins aconseguir una bola llisa i de textura gomosa.
Deixem reposar durant unes hores perquè la massa fermenti.
Finalment estirem la massa en la forma que vulguem amb l'ajuda d'un corró.
Preparació per la salsa de tomàquet:
Fem una creu al cul del tomàquets. A continuació els escaldem durant un minut per poder-lo pelar millor.
Els pelem, els triturem i ho buidem a una paella amb oli d'oliva, on ho sal-pebre i ho deixem reduir fins treure'n l'excés d'aigua.
Preparació pizza:
En primer lloc untem tota la base amb la nostra salsa de tomàquet.
A continuació hi afegim el formatge burrata tallat a bocins. També hi afegim els tomàquets cherry partits per la meitat i finalment les panses i els pinyons a gust.
A continuació ho enfornem durant uns 10-15 minuts a 220º, controlant que la massa creixi i quedi al punt de cuita.
Una vegada la traiem del forn, afegim les fulles d'alfàbrega i unes gotes de reducció de Pedro Ximénez.
Que vagi de gust!
Lídia....una fantàstica pizza! M'encanta! Un recepta sensacional!
ResponderEliminarEncantada d'haver-te pogut conèixer! Ja sé de què et coneixia....et segueixo per Instagram des de fa molt temps!
Petonets,
Olga