7/3/15

Rostisseria La Cresta

Fa uns anys ja que van obrir a Figueres una rostisseria. Va anar molt bé, ja que som una ciutat prou gran i en canvi no tenim gaire oferta de rostisseries. Si que hi ha un lloc que tot Figueres que és on fan els pollastres més bons de tots el que he provat mai (una pollería), però si volies més varietat de carns i plats la llista es feia curta.

A La Cresta, que són especialistes en rostir la carn a foc lent desgreixat, tal com diuen ells hi va molta gent. Tots els caps de setmana tenen gent. I és que tenen una gran llista de plats i la veritat és que alguns estan molt ben aconseguits. A més tan ho fan per emportar com per menjar allà, ja que des de l'any 2008 disposen d'un restaurant.

Podem trobar-hi:

- truita de patata, ensalada russa, patates amb all-i-oli, patates al forn, patata farcida, escalivada, canelons casolans, macarrons, croquetes, calamars a la romana, amanides, bacallà amb samfaina, botifarra, xoriç, galtes, costelló de porc, pollastre a l'ast, conill, cap de llom, entre altres plats.



També disposen de pa, begudes i postres gelats.

La relació qualitat-preu és correcte. Un dels seus plats a destacar pel meu gust és: el cap de llom i les patates amb all-i-oli.




Precisament és el que vam agafar diumenge passat:

- Patates amb all-i-oli: te'n serveixen una ració que pot sevir per a 2 persones ja que és complerta. Les patates queden tovetes amb tot el gust de l'all-i-oli negat. I es pot menjar amb tranquil·litat ja que no repeteix massa durant la tarda. 2'80 euros/ració.


- Patates al forn: aquestes van tallades igual que les anteriors però estan fetes al forn amb ceba i pebrot vermell. Les vam trobar soses i massa dolces, suposo que per les verdures. Afegint-hi sal i pebre milloren, tot i que la propera vegada ens decantarem només per les d'all-i-oli. 2'80/ració.


- Truita de patates: molt bé de preu, no arriba a sis euros. Quantitat bona i ben feta, amb la patata tallada a làmines.


- Cap de llom: està molt ben cuit, amb llenya, espècies i herbes, cosa que li confereix un gust especial. Sobretot la part de fora queda ben gustosa ja que forma una crosta molt salada i forta, potser massa i tot. La carn és ben tendra i eixuta en algunes parts més magres. Te'l serveixen amb oli de base i lligat amb unes cordes perquè el tallis a casa, costa un xic això, sobretot que quedi finet. La peça del cap de llom val 16 euros però en surten molts talls.


La veritat és que el seu menjar té èxit, les botigues que té i que ha obert ho corroboren. Trobem altres rostisseries de la Cresta a Mata (aquesta la més recent), Bescanó, Olot, Palafrugell i la de Figueres.
Des de l'any 1992 que Narcís Reig, carnisser d'ofici va crear aquest tipus d'establiment de menjar per emportar a les afores de Girona on el seu producte emblemàtic era el pollastre. El fet que els plats siguin preparats al moment amb productes frescos va fer que el negoci funcionés fins al punt de plantejar-se la franquícia com a sistema de desenvolupament de futur. Actualment l'empresa, formada per en Narcís i la Roser,  consta amb dues botigues pròpies, la de Bescanó i la de Figueres. Les altres botigues d'Olot i Palafrugell són franquícies.

Així doncs ja ho veieu un Take-away a la mediterrània amb facilitats d'aparcament i bé de preu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario