31/3/15

Ous d'oca

Avui parlarem dels ous d'oca. Es veu que ara n'és el temps, va de març a juny que en ponen.

 

L'oca és una au aquàtica amb el plumatge blanc o gris que pot arribar a viure fins a 20 anys i pesar més de 10 kilos.

Cada oca produeix a l'any una cincuenta d'ous. I de l'oca, com del porc, se n'aprofita bastant tot; el fetge per fer el foie, la seva carn i fins i tot les seves plomes per a fer farciments de nordics o anoraks.


Al que ens centrarem nosaltres és als seus ous. La incubació dels ous dura trenta dies i a cada niuada en ponen 6. Cada ou d'oca equival a 3 de gallina aproximadament. De pes fan uns 150 g.


Una vegada trencada la seva closca més dura, trobem la clara menys espessa que la de l'ou de gallina però un rovell molt més gran i gustós. Proporcionalment conté un rovell força més gran que la clara.


Quant al seu valor nutricional conté àcids grassos insaturats, minerals com el ferro, el zinc, el potassi, el fòsfor i el magnesi, cosa que el fan un aliment molt saludable. El seu contingut calòric és aproximadament d'unes 200 calories.


El preu de cada ou sol ser elevat, nosaltres l'hem pagat a 1 euro, però pot anar des de 0'60 euros fins als 5 euros per unitat.


A l'hora de cuinar-lo és ideal fer-lo ferrat, deixant el rovell força cru per tal de poder-hi sucar pa. La veritat és que amb unes bones llesques de pa apreciem bé el gust més potent i greixós d'aquest ou.

No hay comentarios:

Publicar un comentario