10/3/15

Lasagna de reciclatge

Avui dia estem en època de crisis així que hem rescatat un xic aquella cuina de reaprofitament que de fet sempre s'havía fet. Si ens fixem a moltes receptes que fem avui dia serveixen per aprofitar alguns ingredients sobrants, com ara les que porten pa del dia anterior, com les grasaletes de Santa Teresa, o altres que podem fer amb sobres del rostit com les croquetes i una lasagna que farem ara feta amb verdures i llegum.


Ingredients per a 2 persones:

  • 6 plaques de lasagna, 3 per cada persona
  • una bona quantitat de beixamel
  • pastanaga
  • porro
  • mongeta del ganxet
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • formatge de bola

Elaboració:

En aquesta recepta fem servir les plaques de lasagna fàcil, és a dir que només s'han d'hidratar deu minuts en aigua calenta.


Paral-lelament fregim una mica les verdures que hi posarem i les mongetes. Salpebrem i retirem del foc.


I per altra banda fem una beixamel.


Un cop feta la beixamel la barrejarem amb les verdures, reservant-ne una mica per cubrir la lasagna.
Una vegada tenim les plaques hidratades, és important que les tinguem suficient estona en aigua calenta, ja que sinó queden dures.
Procedim a muntar la lasagna alternant capes de pasta amb les verdures. Repetim l'operació i al final, al cim de la tercera placa de pasta i posem la beixamel que havíem reservat i formatge de bola.
Gratinem fins que el formatge es desfaci i ja ho tindriem.


No hay comentarios:

Publicar un comentario