18/3/15

Llesca de llom amb formatge Havarti i sal negre

M'agrada molt menjar un llom amb formatge. És un entrepà que crec que té molt d'èxit ja que agrada a gairebé tots els públics. Nosaltres avui en farem una altra versió, amb una base de llesca de pa de Parròquia i un toc divertit de sal negre Fossil River.


Aprofitarem per estrenar una de les sals que Fossil River va tenir la gentilesa d'enviar-me per a poder tastar i fer-ne diferents receptes. Disposen d'una gran gamma de sals però la que més em va cridar l'atenció va ser la negre, pel seu color sobretot.


Aquesta sal negre de l'Himalaya que hem triat es tracta d'una sal de roca, coneguda com Kala Namak, té un distintiu sabor sulfurós i és rica en ferro. Segons la medicina hindú Ayurveda ajuda a fer la digestió.

Ingredients:

  • llesca de pa de Parròquia*
  • 2 talls de llom de porc d'un color 
  • oli d'oliva verge extra
  • tomàquet de sucar
  • 3 llesques de formatge Havarti
  • pebre negre
  • Sal negre de l'Himalaya Fossil River

Elaboració:

Primer de tot fem el llom a la planxa en una graella amb una mica d'oli d'oliva verge extra i pebre.
Suquem la llesca de pa i hi disposem els talls de llom i el formatge. L'enfornem fins que el formatge es desfaci.
Una vegada tinguem el formatge fos, ens quedarà la llesca cruixent, hi afegim la sal negre, que ens ressaltarà els sabors i ens donarà un toc de color al plat.


* El pa de Parròquia és una variant del pa de xapata però amb més molla. La seva principal característica és que el seu aspecte ens recorda als tradicionals pans rurals.
Pot ser un bon substitut del pa de rodó de pagès, sobretot si l'has de congelar, ja que al estar elaborat amb farina de força aguanta millors els canvis de temperatura. La seva molla és més tupida que la de un pa de pagès, això és perquè fan servir menys llevat en la seva elaboració. En aquest cas ens va molt bé per posar forces ingredients al cim, ja que la seva consistència permet el pes i alhora ens atipa més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario