25/11/16

.@h_MartinNaranjo "Reganyada Almonteña" amb melmelada de tomàquet, formatge d'ovella i nous


Des de l 'Horno Martín Naranjo hem tingut la oportunitat de tastar las "Regañadas Almonteñas" i mare meva quina cosa més bona. Es tracta d'unes barquetes fines i cruixents, elaborades amb la recepta artesana d'aquest forn d'Almonte (Huelva) que ha passat de generació en generació. La veritat és que el fe d'elaborar els productes a mà, sense cap additiu artificial i cuit al forn de llenya té un valor que es nota al gust.


Nosaltres hem volgut guarnir-les com cal i per això hem pensat en una melmelada artesana de tomàquet, un formatge bo i unes quantes nous.


Ingredients:
  • "Reganyadas Almonteñas"
  • Melmelada de tomàquet artesana
  • Formatge d'ovella de llet crua
  • Nous del país

Elaboració

És tan senzilla com emplenar la "Reganyada" de melmelada de tomàquet, posar-hi trossos de formatge i unes quantes nous.

Obtenim una delícia cruixent i bona i amb una combinació d'ingredients molt encertada, quan parteixes d'un bon producte ja se sap :)


Consells de degustació:

Podeu emplenar aquesta espècia de barqueta del que més us agradi. De diferents melmelades combinades amb formatges blaus o més tendres i mel o també amb xocolata, oli i sal, amb daus de foie o amb el que us vingui de gust. Com que la "Reganyada" és molt cruixent us hi donarà un toc perfecte.


Per un sopar és una proposta excel·lent i així canvies de la típica llesca de pa que acostumem a fer-nos.

23/11/16

Ous al plat

Els ous són molt sans, ens aporten proteïna de molt bona qualitat i també greixos bons. A més és un fals mite això de que no es poden consumir perquè porten colesterol. Està demostrat científicament que fins i tot conté un tipus de greix que ajuda a reduir-lo. És a dir que en podríem menjar un cada dia i tan panxos.


Jo en aquesta recepta, com que les temperatures tendeixen a baixar els he preparat al plat. Anem a veure'n la recepta!

Ingredients per 1 persona:

  • 2 ous de gallina campera
  • 3 talls de xoriç ibèric
  • 1 tall de pernil dolç
  • tomàquet fregit
  • sal

Elaboració:

Posem els ous en un plat apte pel forn, una cassoleta de fang o d'acer, i a continuació el tomàquet fregit, una cullerada sopera plena aproximadament i ho rematem amb el xoriç tallat a bocins i el pernil dolç. Hi espolsem un xic de sal al cim del rovell de l'ou i els enfornem fins que quedin cuits.
Es poden deixar més estona, que el rovell estigui totalment fet o deixar-lo una mica líquid, que té més gràcia. Això va a gust de consumidor!


Consells de degustació:

Jo hi he afegit xoriç ibèric, però també els poder preparar només amb pernil dolç o pernil salat, que sempre serà menys greixós.
El mateix passa amb el tomàquet, el podeu incorporar ja fregit o bé fregir-lo vosaltres perquè sigui més sa, més bo i menys calòric.
Una altra idea que us dono és la incorporació d'alguna verdura al plat, com pèsols o espinacs i així en podríeu fer un plat únic, sense haver de cuina i menjaríeu de forma sana.

Valor nutricional:

Com hem dit abans l'ou és un aliment molt bo i les combinacions que en feu depenen de vosaltres el fet d'afegir-hi o no calories.
Si esteu a dieta els podeu menjar sols, sense res, només al forn amb un toc d'orenga o alguna altra espècie. O fer-los amb pernil dolç o gall d'indi, que serà més lleuger.

21/11/16

[#Cervesa] @cervezadougalls IPA


Nom: DouGall's IPA

Marca: DouGall's
Tipus: India Pale Ale
Fabricant: Cervezas Artesanales de Cantabria S.L.
Origen: Liérganes, Cantabria
Fermentació: Alta
Grau:  6%
Ingredients: Aigua, malta Pale, llúpols Mosaic, Simcore i Cascade i finalment llevadura ALE.
Mida: 33cl
Web: http://dougalls.es


Aspecte: De color groc pàlid, amb un punt tèrbol.
Aroma: Força dolç, deixa entre veure el gust que pot tenir.


Gust: Com moltes artesanes, gust inicial dolç deixant pas a l'amargor del torrat.
Cos: Molt poc, al servir fa escuma, però no es manté gaire estona i acaba desapareixent.




Comentari:

Una cervesa rossa de més graduació al que són els 4-5 graus als que potser estem acostumats. Tot i així, no carrega i es deixa beure força bé, ben freda.
No deixa de sorprendre'm la similitud que té amb la resta de cerveses Dougall's, ja que totes tenen el seu característic punt dolç que al cap de res deixa entrar l'amargant.


Aquesta empresa artesana de Cantàbria, porten fent cerveses des del 2006 i disposen de diversos tipus de cerveses dins el seu catàleg, des de les Lager, passant per diverses Ale de variada graduació, amb un acabat molt acurat del seu producte, com demostren amb un etiquetatge variat i original.

16/11/16

Galtes de porc rostides

Quan les temperatures baixen ens venen de gust plats més contundents. Després de tot l'estiu amb ensaladilles russes, bracets de patata, ous farcits i vianda al darrera, ha arribat l'hora de degustar algun plat guisat. Motiu pel qual aquest cap de setmana hem fet unes galtes rostides.


Ingredients per a 4 persones:
  • 4 galtes de porc
  • 4 pastanaga
  • 4 cebes de Figueres
  • 8 tomàquets
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 got de vi negre
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • 2 fulles de llorer


Elaboració:

Primer de tot posem en una cassola amb força quantitat d'oli les galtes a rossejar. Quan les tinguem una mica cuites i tirem tota la verdura tallada fina.
Deixem tot a foc lent durant 1 hora aproximadament que es vagi coent. A mitja cocció hi tirem un raig de vi negre i got d'aigua i salpebrem.


Quan tot hagi agafat color i la textura de les verdures sigui toveta ja estarà a punt.
Per veure si les galtes estan ben cuites s'haurien de desenganxar de l'ós fàcilment.



Consells de degustació:

Hi ha gent que hi tira vi ranci o conyac enlloc de vi negre. També es poden fer al forn, enlloc de a la cassola, d'aquesta manera no necessitaran tanta quantitat d'oli d'oliva.
Com a acompanyament nosaltres hi hem posat verdures, una altra opció són dauets de patata.


Valor nutricional:

És un plat calòric, un plat més d'hivern, ja que et proporciona calories per escalfar-te el cos. Les verdures que hi posem hi aporten la fibra que necessitem, malgrat tot és un plat greixós per menjar només en ocasions especials.
Jo personalment prefereixo el rostit amb pernilets de pollastre i botifarra.

14/11/16

.@exusnatur Un cap de setmana a l'Exus Natur

El cap de setmana d'abans del pont ens el varem agafar de relax, ja que no fèiem festa dimarts, vam aprofitar els dos dies que teníem.
Així que divendres al vespre ja ens vam desplaçar cap a Fontclara, a l'Exus Natur, una masia rural envoltada de camps de pomeres i amb unes excel·lents vistes al Castell del Montgrí.


Nosaltres al arribar-hi de nit no vam veure massa res, però llevar-se al matí, obrir les finestres i veure aquell paisatge, envoltats de natura, tranquil·litat i silenci, no té preu.


La casa té nou habitacions repartides entre dos pisos, nosaltres estàvem a dalt de tot. L'habitació era gran. rústica i amb decoració antiga i conservant el terra. El bany era molt espaiós i amb unes bones vistes a les pomeres.



L'esmorzar se servia de nou a onze, o sigui que ja érem allà ben puntuals a veure que oferien. Es tractava d'una taula llarga amb buffet lliure i una altra taula llarga on t'asseies per esmorzar.


Hi havia: pa blanc, integral o de motlle amb embotits variats, gall d'indi, formatge, llonganissa, paté, bull de cap o també mantega i diferents melmelades.



També elaboren coques artesanes, dissabte era de plàtan i xocolata, boníssima, i diumenge de taronja.


Tenien iogurts servits amb melmelada de maduixa o diferents cereals per a fer amb llet freda o sucs de taronja, tomàquet o poma.



O per ser sa o acabar-ho de completar disposaven d'una cistella amb fruita variada; plàtans, pomes, kiwis, taronja.


Una vegada a taula et portaven un cafè amb llet acabat de fer o el que preferissis.


Podies fer un bon esmorzar, senzill però bo. Personalment el que més em va agradar va ser el pa, cruixent i amb la molla flonja i la coca artesana de plàtan i xocolata, ben esponjosa i suau.



Una altra cosa que també està molt bé és el tracte de la parella que ho porten, són molt amables i agradables, t'hi sents bé perquè ells t'hi fan sentir bé :)


I des de la masia et queden a prop molt pobles del Baix Empordà amb un encant personal, com Peratallada, la Bisbal, Fonteta, Monells, Vullpellac, Palau-Sator, Cruilles, Madremanya, Púbol, La Pera, Ullastret o Pals, entre altres ja més grans com Palafrugell on el diumenge trobem el seu mercat de roba, fruita i peix i on hi ha un ambient molt maco, amb totes les botigues obertes.

11/11/16

.@viladAmer Tastets gastrònomics a la Fira de Sant Martí d'Amer

Amer proclamarà al M. Hble. Sr. Carles Puigdemont fill predilecte de la vila. En motiu de les Festes d'Aniversari i, en concret, de la Fira de Sant Martí, Carles Puigdemont rebrà la medalla d'or i serà nomenat fill predilecte d'Amer. Serà el diumenge 13 de novembre a 2/4 de 4 de la tarda en mans de l'alcaldessa d'Amer, Sra. Rosa Maria Vila.


Abans d'aquest acte hi haurà un dinar en forma de tasts que tindrà lloc a la plaça del poble. Es tractaran de degustacions gastronòmiques elaborades per diferents establiments de comerç i restauració d'Amer i associacions com les Cuineres de Sils, Salt i Vilablareix.

Les degustacions seran productes de temporada i locals com ara crema de carbassa, estofat de vedella amb castanyes, quiche de moniato amb bolets, mandonguilles amb calamars i castanyes, coca i ratafia, brunyols de carbassa i molts més que segur que ens agradaran.

Tots aquests tastets es podran degustar en un ampli espai equipat amb taules i cadires al mig de la plaça, tot gaudint d'un diumenge de tardor.

Amer celebra les Festes d'Aniversari del 9 al 13 de novembre en motiu de la consagració del Monestir de Santa Maria d'Amer, el 9 de novembre de l'any 949.

Durant tot el diumenge Amer oferirà als visitants més de 20 activitats, com el Rebost d'Amer on es faran tallers i demostracions per aprendre a fer melmelada de castanya, pa artesà, confitat de productes, salaó de bolets, entre altres.

També hi haurà la fira comercial que s'ubicarà al voltant de la Plaça Porxada de la vila i una signatura de llibres sobre Carles Puigdemont.

Pels més petits de la casa s'han preparat tallers infantils i jocs de fusta, contes al carrer, passejades amb ponis i alguns altres.

I ja per acabar la jornada a partir de les 5 de la tarda, tindrà lloc la 42ª Castanyada Popular amb sardanes, castanyes i vi per a tothom.

9/11/16

Restaurant El Jou Vell

Aquest estiu, amb el viatge a la Costa Oest hem tingut pocs dies per provar restaurants nous, tot i així vam anar un parell de vegades a La Tagliatella que ens agrada molt, també al Siloc, convidats pels meus sogres i al Jou Vell.


El Jou Vell és un restaurant buffet lliure personalitzat de cuina catalana. Preparen una gran quantitat de plats per degustar. Està situat passat Peralada en direcció a la crta. de Llançà.
Nosaltres hi vam anar un dia de cada dia, on el preu amb aigua amb gas o sense, vi o sangria és de 15'95 euros, i els caps de setmana de 22'90 euros.


La relació qualitat-preu és bona, tot i que no sóc gaire partidària dels buffets lliures.


El restaurant és molt gran, amb dues sales amb diferents taules on s'ubiquen els plats del buffet i varis menjadors pels clients.


Al buffet trobem plats freds: rosbeef de vedella, seitons, flam de salmó i formatge, xips de verdures,  torradeta de brie gratinat, gaspatxo amb verduretes per afegir, amanides ja fetes o els ingredients per confeccionar-les tu, formatge Brie, Roquéfort i manxec, tonyina, cacauets, embotits, pa de fetge, olives, anxoves, gambes picants.


De plats calents de peix hi ha cloïsses i musclos amb salsa o amb verduretes crues, llenguat a la planxa, lluç arrebossat, sarsuela i potser algun altre que ara no recordo. També hi havia paella.


De carns hi havia molt d'assortit: botifarra de perol i normal, galtes de vedella, hamburguesetes petites, conill amb olives, costelló a la planxa i costelló guisat.


Per acompanyar el plat, cols de Brusseles gratinades i porros, pebrots i albergínies a la planxa o dauphinois, molt bo aquest últim. També hi havia pizza i croquetes. De pans una safata on trobaves pa de xapata o de cereals, molt bo aquest últim i cruixent.


I de postres l'assortiment era molt gran: mousse de llimona, mousse de iogurt, arròs amb llet, quallada, crema catalana, flam de cafè, pudin de croissant i canyella, flam d'ou, nata fresca muntada, croissantets petits, pastís de poma, pastís de crema, pastís de cabell d'àngel, pastís de xocolata amb nous, galetes, xuxes i fondue de xocolata. Podies sucar-hi la pinya tallada a daus o xurros o núvols.


Si volies ser sa també hi ha fruita: síndria, meló o pinya.


I si vols rematar l'àpat amb un xic de garnatxa o moscatell, també et pots servir al teu gust, igual que amb la sangria, que ja la tenen feta i tu te la serveixes amb gel.


En resum un àpat on menges més amb els ulls que amb la gana, però que et permet tastar una mica de tot el que et fa gràcia. Per mi el millor van ser els formatges, les gambes picants, els musclos amb la seva salsa, el conill guisat amb olives i la mousse de llimona i el pastís de xocolata i nous, ja que eren fets artesans ambdós postres, un molt fi i refrescant i l'altre a partir de pasta fullada amb crema de xocolata i nous al cim. Em va deixar un bon gust de boca.