1/12/15

Castanyes torrades amb vi de panses de Mas de la Caçadora

Amb aquests freds a qui no li venen de gust unes castanyes torrades. Una menja senzilla, sana, nutritiva i lo suficient calòrica per aguantar la baixada de temperatura que ha fet aquests darrers dies.


Per a torrar les castanyes ho podem fer en una paella forada o millor encara si teniu barbacoa o llarg de foc, doncs el gust que li proporciona la flama és genial. Sinó en disposeu també le spodeu fer en un grill, com he fet jo, o bé al microones o forn, tot i en aquests últims no queden tan bé,


Abans de coure-les només s'ha de fer un trau amb el ganivet a la panxa de la castanya i anar-les coent a foc baix i remenant-les, que no es cremin.


Una vegada cuites les posem en un drap o una paperina, embolicades que no perdin l'escalfor i les anem pelant i menjant. Escalfen les mans, el cos i l'anima i si les acompanyem amb un vinet dolç encara més.


Nosaltres ho hem fet amb un vi de panses de Mas la Caçadora. Un excel.lent vi dolç per a tots aquells que siguin més llaminers. Aquest celler fundat l'any 2003 per uns amants del vi, produeixen a la comarca del Montsant, concretament al poble de Els Guiamets, sota la D.O. Montsant.
Conreen set varietats de vi, entre les 8'5 hectàrees que tenen, Carinyena, Merlot, cabernet Sauvignon, Garnatxa Negra, Garnatxa Blanca, Macabeu i Moscatell d'Alexandria.


Tota la seva producció prové de les seves vinyes velles i algunes modernes plantacions emparrades apostant per un conreu ecològic, sempre resepectant la natura i el paisatge.


Així doncs ja sabeu si voleu fer un bon vinet, podeu veure'n més informació a la seva pàgina web.

23/11/15

Cargols amb salsitxes i pebrot i tomàquet

Tots els plats que portin pebrot i tomàquet em solen agradar, el conill m'encanta, el pollastre també i ara l'hem combinat amb cargols. Anem a veure!


Ingredients per a 4 persones:

  • Cargols, 1 kilo
  • 1 llauna de tomàquet al natural
  • 4 pebrots vermells mitjans
  • 8 salsitxes
  • 4 talls de cansalada viada
  • 2 guindilles seques
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre


Elaboració:

Primer de tot posem els cargols, ja dejunats, en remull amb aigua i vinagre per tal de rentar-los ben nets. Repetim el mateix procediment fins a 3 vegades, és a dir, 3 aigues.
Una vegada nets els cargols, posem un raig d'oli d'oliva en una cassola i hi fregim la carn. Tot tallat petit, les salsitxes a rodelles i la cansalada a tires fines.
Un cop cuita la carn, la traiem i hi incorporem els pebrots tallats ben petits.
Deixem coure els pebrots i hi tirem el tomàquet. Salpebrem i acabem de coure. També hi posem les dues guindilles, així el plat tindrà un súbtil tot picant.
Afegim ara la carn i els cargols i remenem que tot vagi agafant color i es vagin impregnant els sabors. Una estona després apaguem el foc i ja ho tenim.


Un consell que us dono amb aquest plat és que el cuineu el dia abans de mnejar-lo, ja que així la salsa de tomàquet s'espessa i tot agafa un gust més bo.

Bon profit!

20/11/15

Risotto ràpid de formatge de cabra

A vegades no tenim massa temps per cuinar, però això no significa que no puguis menjar un plat com Déu mana :)

Us ensenyo a fer un risotto fàcil, ràpid de fer i amb ingredients que tots podem tenir a casa.


Ingredients per a una persona:



Elaboració:

Agafem una cassoleta i hi posem una cullerada d'oli d'oliva verge extra i posteriorment hi tirem l'arrós perquè el gra es torri una mica. Inmedietament hi afegim el brou en mica en mica, sense parar de remenar. Salpebrem.


Una vegada l'arrós s'hagi begut gairebé tot el brou, aproximadament passats uns 15-20 minuts, incorporem el formatge a la cassola i remenem que es desfaci i es barregi amb l'arrós.
Emplatem i servim.


Bon profit!

19/11/15

.@Sandwich_Thins vegetals

S'ha acabat aquesta bonança en el temps i amb ell deixem enrera els ingredients més freds. No és que no en poguem fer a partir d'ara però les coses fredes sempre venen més de gust quan fa calor. Amb això us deixo amb un farciment vegetal que vam fer combinat amb un pa Thins, que per 99 calories és tot teu ;)


Ingredients:

- 1 pa Thins
- enciam del llarg
- 1 llauna de tonyina
- tomàquet de la Pera

Elaboració:

Primer de tot passem el pa pel torrepa.
Rentem l'enciam  el tallem ben picadet. Fem el mateix amb el tomàquet.

Ananim amb sal, pebre i evoquem la tonyina la mescla. Barregem i farcim el pa Thins amb la mescla.

Consells de degustació:

Un vegetal ademt molt ingredients diferents així com carrota, ceba, cogombre, pebrot, formatge, palets de cranc, gambes, entres altres.
I d'amaniment podem elaborar maionesa o mostassa, també salsa rosa, en funció del farciment triat.

Comentari dietètic:

El pa només aporta 99 calories i el fet d'optar per un farciment vegetal fa que no augmenti gaire les calories de l'entrepà. Tenint en conte que hi hem afegit tonyina, enfront de dos vegetals, sumem unes 100 calories més. És a dir que el resultat final del vegetal serà de 200 calories. Un mos sa i poc calòric.


18/11/15

[#Cervesa] @cervezascalifa


Nom: Califa Sultana

Marca: Califa
Tipus: Negra Premium - Stout Black
Fabricant: Cervezas Califa
Origen: Córdoba, Espanya
Fermentació: alta
Grau: 7.2%
Ingredients: Aigua, malta d'ordi, llúpol i llevadura.
Mida: 33cl
Web: http://www.cervezascalifa.com

Aspecte: De color marró molt pronunciat, molt similar al cafè però amb reflexes de color caramel. Aroma: Dolç i suau, pot recordar al caramel amb un toc de regalèssia.
Gust: Amb un toc dolç i gust no massa pronunciat, molt suau. Gens amargant.
Cos: Es tracta d'una cervesa amb cos, força escumosa. Si la buides al got sense inclinar-la massa, fàcilment et farà un dit d'escuma a la part superior.


Comentari: Una negra de gust pronunciat, amb un grau força alt, 7'2º però de gust força dolç, sense perdre el punt d'amargor característic de les negres. A dir veritat, m'ha agradat força. M'agraden força les cerveses negres, però no incondicionalment. Trobo que aquesta té un punt torrat molt bo que queda molt ben combinat amb l'amargor de la negra i la dolçor que li dona el punt de caramel.


13/11/15

[#London] @oldspitalfields : Old Spitalfields Market


Una setmana més, seguim amb els food markets del nostre viatge a Londres! L'altre dia ja vam veure el de Whitecross Hall Market, el de Camden Lock i Borough Market... doncs ha arribat el torn d'un altre food market que també gaudeix d'una llarga història sobre els tendals de les seves parades: Old Spitalfields Market.


Situat a la zona nord-est de Londres, molt a prop de la coneguda Liverpool Street Station, dels rascacels de Heron Tower i del mític St Mary Axe, l'edifici conegut també com a The Gherkin i d'aspecte similar a la Torre Agbar de Barcelona.


Quasi a tocar d'Old Spitalfields, també hi podem trobar Petticoat Lane Market, un street market de roba i moda a l'aire lliure que tot i no ser tant antic com l'Old Spitalfields, ja compta amb els seus anyets. Malauradament com que per variar plovia, la majoria de parades d'aquest mercat estaven desmuntades o tapades amb plàstics.

Tornant a Old Spitalfields, es tracta d'un mercat amb una llarga història que es remunta cap al 1638. Ha patit alguna que altra refundació al llarg dels anys, s'ha reestructurat en diverses ocasions, la última datada del 1991, a partir del qual ja se l'ha conegut amb el nom actual.


Es tracta d'un mercat molt gran i cobert dins d'un edifici, on acull una multitud de botigues de diversos tipus així com parades de menjar i restaurants variats. Com que, per variar, ja duiem una bona estona sota la pluja buscant el mercat, va ser molt d'agrair arribar a un lloc així.


Després de fer una volta per tot arreu, anem al que realment ens interessa, les parades de menjar.
Sense comptar amb els restaurants, entre els quals hi havia un local de la cadena d'hamburgueses de Gourmet Burger Kitchen (una llàstima que al final no vam poder anar-hi cap dia), una parada era el Poppies Fish & Chips, un dels guanyadors del 2014 del National Fish & Chips Award que us comentàvem al post del Fish & Chips i considerat un dels millors Fish & Chips de Londres,


A part d'això, el mercat disposava d'aproximadament un trentena de parades de menjar, i com ja és costum, algunes d'elles oferien petits tastos del seu producte perquè et poguessis fer una idea del que compraries.


Entre parades de menjar tailandès, de creps franceses, Bagels, pizza i pasta italiana, falafels i kebab, menjar xinès i entrepans de pulled pork.


Finalment ens vam decantar per la parada Dirty Bagel, on oferien uns bagels de bbq pulled pork (porc a la barbacoa i esfilagarsat a tiretes ben primes ) amb enciam i formatge Cheddar fos, que ens havien deixat provar abans i jo personalment vaig trobar boníssim! :)


Així doncs vam comprar-nos els nostres Dirty Bagel i vam asseure'ns a un dels diversos bancs de fusta amb taula, tipus picnic de què disposen a dins les intal·lacions del mercat.


A aquella hora estava ple de gent que durant la seva pausa per dinar, feien parada a Old Spitalfields per fer un mos i continuar amb la seva feina.


La carn de porc del bagel estava boníssima, es desfeia a la boca només de mossegar-la i és que els nois de la parada ens van dir que l'havien cuit durant més de 8 hores a foc lent. I com a dada curiosa, desfeien les llesques de formatge Cheddar amb un soplet davant teu.


El preu de cada bagel era 4'5 lliures i realment s'ho valien fins a l'últim penic ! ;)

12/11/15

Barreja de bolets amb botifarra

Ara és època de bolets i jo sempre penso que quan la natura et dóna els aliments de temporada és quan s'han d'aprofitar i cuinar receptes amb ells.


Amb els bolets es poden fer moltes delicies culinàries, sobretot si t'agraden força, com és el nostres cas. Croquetes, truites, cremes, arrossos, pasta, canelons i a molts altres plats trobem el bolet com a protagonista.


Nosaltres avui us presentem un plat senzill i relativament ràpid de fer, amb botifarres. Anem a veure!


Ingredients per a 4 persones:

- 4 botifarres
- 1'5 kg. barreja de bolets variats (llenegues, rovellons, pinatells, trompetes de la mort, camagrocs)
- un raig de vi negre
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- picada d'all i julivert


Elaboració:

Primer de tot netegem els bolets, els rentem molt bé sota l'aixeta i amb l'ajuda d'un raspallet, si cal i els partim per la meitat per mirar que estiguin bé i els tallem encara més petits.
Agafem una paella i hi posem un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Hi evoquem la barrega de bolets.
A part fregim les botifarres amb una mica d'oli i una vegada cuites les tallem a rodelles per incorporar-les a la paella amb els bolets.
Posteriorment hi afegim un raig de vi negre i la picada d'all i julivert.
Barregem i deixem a foc baix fins que el suc redueixi un xic.
Servim amb un tall de pa per tal de sucar la salseta bona que deixen anar els bolets.