30/12/21

Les avellanes

L'avellana és el fruit de l'avellaner, un arbre originari de la Xina però que avui dia es cultiva a Catalunya. Així doncs és un fruit sec de proximitat que ens aporta moltes propietats beneficioses, les voleu conèixer?


És molt nutritiva, una porció d'avellanes d'uns 20 gr, entre 15 i 20 avellanes, ens aporten unes 130 kilocalories

Són riques en greixos saludables, que són aquells que ens ajuden a reduir el colesterol i a protegir la salut cardiovascular


Contenen moltes vitamines, sobretot vitamina E ( el 86% de les necessitats diàries) que té efectes antioxidants amb lo qual ens manté joves més temps

També té altres vitamines com la B, que ens ajuda a mantenir el metabolisme actiu,  la C que ens reforça el sistema immune i la K que ens afavoreix la construcció d'ossos i teixits favorables

Conté diferents minerals com el calci i el fòsfor, bons per la salut òssia, el magnesi, el manganès, el potassi, el ferro, el coure i el zinc, importants per a activar enzims del metabolisme i per a un bon funcionament del nostre organisme.


Té un alt contingut en fibra, cosa que ens afavoreix el restrenyiment i ajuda el trànsit intestinal

És bona per a l'embaràs ja que té contribueix a la bona formació del sistema nerviós del fetus

Així que ja veieu lo saludable que és menjar-ne i és tan bona que no costa gaire. A més és un fruit sec que va bé amb tot, dins d'un sofregit amb una picada, per posar al iogurto a les amanides, per menjar a mig matí o per berenar, per fer-ne unes bones postres, fins i tot en podem fer llet.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario