3/7/16

[#Restaurant] El @VICUSrestaurant amb l'excel.lent menú de l'Arròs

El Restaurant Vicus es troba a Pals, aquest petit poble medieval que té un encant especial i que es coneix pels seus arrossars.


Precisament el Vicus és un dels restaurants preferits del cuiner Joan Roca, xef del Celler de Can Roca.


El restaurant d'origen familiar elabora una cuina creativa amb excel.lents arrossos a la seva carta. Concretament fa un menú d'Arròs de l'Estany de Pals, que és el que vam tenir el plaer de degustar nosaltres.


Abans que res, unes olives farcides d'autèntica anxova.


Aquest menú consta de tres entrants a compartir:

- Musclos al vermut: una delícia, molt ben presentats, amb un toc de vermut suau, molts fins, un plat molt fresc i agradable


- Coca de seitons amb sofregit i olives: excel.lent presentació i combinació d'ingredients, seitó fresc i bo


- Croquetes de llonganissa de Can Japot: originals, unes croquetes rodones amb arrebossat més gros i ben farcides de trossos de llonganissa amb una cremosa beixamel.


De segon podies triar entre dos arrossos, així que en varem agafar un de cada:

- Arrós negre amb calamarsons: fet amb la varietat carnaroli, potent de gust i boníssim el punt de cocció.


- Arrós sec d'escamarlans: servit amb quatre peces d'escamarlà pelat i amb el punt idoni de cocció del gra de l'arròs, bomba en aquest cas, grenyal, tal com m'agrada a mi i considero que s'ha de servir. Un arròs deliciós.


Per acompanyar l'àpat podies triar entre dos tipus de pans artesans: un pa blanc, que es tractava d'una petita barreta amb dos crostons punxeguts, molt bufó aquest pa i segurament bo, tot i que nosaltres varem optar pel de tomàquet i alfàbrega, que era diví. Servit calent, n'anàvem traient en una safata de mimet de la cuina recent fornejat. Tenia un gust molt bo, em recordava a una focaccia, però menys ullada.


I com a postres:

- Xocolata i cafè: es tractava d'unes postres amb diferents textures de xocolata. De base hi havia una xocolata més cremosa amb un gust potent a cacau. Trossos d'una esponjosa coca de xocolata i sorprenents peta zetas. Combinat amb una quenelle de gelat de cafè, molt ben elaborat.
Unes postres per a recordar.


- Tatin de poma amb crema gelada de flam de vainilla: feta al moment, la serveixen tèbia i ja desprèn una olor a toffee que enamora. Una base de pasta fullada perfecte, la poma cuita i al cim dos filaments de crema gelada de flam amb delicats tocs de vainilla. Unes postres molt fines i, pel meu gust, la millor tarta tatin que he menjat mai.


Per acabar aquest impressionant menú de l'arròs:

- Petit fours: núvol de coco i maracujà i xocolata amb avellanes i pols de festucs. Ambdós originals i una delícia pel paladar.


- Tallats


Per acabar dir-vos que a partir d'ara jo també el poso a la llista dels meus restaurants preferits :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario