2/6/17

Steak Tartar

L'Steak Tartar o bistec tàrtar o tàrtar de vedella, com preferiu dir-li, no és més que un filet de vedella picat i amanit que se serveix cru. El seu origen és molt antic, diuen que ve dels genets de Mongòlia o de la Polinèsia Francesa on al segle XX era habitual menjar carn crua.

Avui dia nosaltres el veiem a moltes cartes de restaurants i avui hem decidit fer-lo a casa, a veure com surt!



Ingredients per a 2 persones:
  • 400 gr. de filet de vedella
  • 4 cogombrets en vinagre
  • 100 gr. de ceba vermella
  • 1 cullerada sopera d'alcaparres
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 2 cullerades soperes de mostassa de Dijon
  • sal i pebre
  • algunes gotes de Tabasco (en funció del picant que volgueu aconseguir)
  • 2 ous
Elaboració:

Partim sempre d'una bona peça de carn. En aquest cas filet de vedella. La tallem a daus petits amb l'ajuda d'un ganivet que talli bé. Piquem els altres ingredients també petits i barregem.
Afegim a la barreja l'amaniment, sal i pebre, la mostassa, el Tabasco. Incorporem les clares dels ous per lligar-ho tot i ho deixem a la nevera unes hores perquè la carn agafi el gust de l'amanit.
A l'hora de servir-lo emplatem i afegim un rovell d'ou cru al centre.
Acompanyem el plat amb unes torrades i ja ho tenim!


Consells de degustació:

Si vols abaratir la recepta enlloc de fer servir filet de vedella es pot fer amb cap de mort, que és una peça molt tendra de la vedella i el preu és una quarta part del filet.
L'amaniment va en funció del gust personal de cada persona, el que si és important és que la carn tingui temps de macerar-se.
Si us fa cosa menjar l'ou cru, podeu ometre'l.


Valor nutricional:

Es tracta d'una recepta amb un baix contingut calòric, ja que l'únic greix que hi trobem és l'oli d'oliva verge extra, un greix cardiosaludable.
Conté una bona quantitat de proteïna provinent d'una part magre de la vedella.
Els encortits porten molt poques calories i la ceba també, per tant, és un plat lleuger, que a més, servit amb algunes llesques de pa equilibren la part d'hidrats de carboni que ens hi mancava per a fer-lo complert i únic.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. L'steak tartar el vaig descobrir fa més de 20 anys a França! M'encanta!
    Petonets, Lídia!
    Olga

    ResponderEliminar