26/5/17

Trinxat a l'estil Ramon

Abans que comencin a pujar les temperatures acomiadarem la fred que hem tingut alguns d'aquests dies amb un trinxat. Però aquest no és un trinxat qualssevol, sinó un trinxat a l'estil Ramon. És a dir amb les patates cruixents i la col ben trinxadeta i amb una generosa quantitat de rostes de cansalada ben rossa.



Ingredients per a 2 persones:
  • 1 col tendra
  • 4 rostes de cansalada
  • 2 patates grans i noves
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

Elaboració:

Primer de tot fregim les rostes en una paella amb poc oli, ja que elles ja deixaran anar greix.


Una vegada ben rosses les reservem.


Afegim les patates i les fregim amb el greix de fregir la cansalada.


Hi incorporem la col esmicolada i una mica més d'oli i anem fregim tot fins que quedin rosses les patates i la col ben cuita.


A la vegada anem trinxant una mica la mescla i hi afegim la cansalada tallada a tires. Salpebrem i seguim remenant i ja podem apagar el foc i emplatar.


Consells de degustació:

Es tracta d'un trinxat diferent, ja que no hem bullit les patates i la col, sinó que els hem cuit directament a la paella. Malgrat tot la quantitat d'oli d'oliva que es gasta és la mateixa que si ho bullíssim ja que l'oli en aquest cas el necessitem per coure tot enlloc de per fer-li el toc final tipus truita.
La cansalada la podeu tallar i barrejar a dins per trobar-la mentre mengeu el trinxat o bé servir-la sencera al voltant. Com preferiu!


Valor nutricional:

Es tracta d'un plat complert i únic en aquest cas, perquè hi trobem fibra i vitamines de la col, hidrats de carboni de la patata i greixos i proteïna de la cansalada. És un plat més calòric ja que no tan sols ingerim l'oli d'oliva de la preparació, que seria un greix sa, sinó que també hi va el greix que deixa anar la cansalada al fregir-se, no tan sa aquest. O sigui que heu de tenir en compte que no el podeu menjar massa sovint aquest plat, és un plat més d'hivern, tan per la col com per les calories que t'aporta.


Ja sabeu doncs, ara que sabeu tot això que us aprofiti igualment ;)

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. Doncs nosaltres que som molt fans del trinxat a aquest també li faríem els honors!
    Ptnts
    Glòria

    ResponderEliminar