31/3/17

Risotto amb nata i xoriç

Un diumenge a casa i havíem de fer un dinar improvisat ja que el dia abans vam estar passejant amb un sol espaterrant pels fantàstics carrers i racons de Girona, una ciutat que enamora. Amb els ingredients que teniem al rebost vam decidir fer un risotto amb nata i xoriç ibèric.



Doncs al que anava, a casa sempre tenim arròs, i en aquest cas també nata i xoriç de la panera de Nadal de la meva parella així que vam decidir fer un risotto a la nostre manera. Ja sabem que el risotto no es fa amb nata, la cremositat hi queda amb el brou, la mantega i el midó que després l'arròs al remenar. Tot i així teniem ganes de menjar-lo així, anem a veure'n la recepta que és molt fàcil i ràpida.


Ingredients per a 2 persones:

Elaboració:

Tallem la ceba ben picada i la sofregim amb oli d'oliva verge extra. Quan estigui rosseta hi afegim l'arròs i el brou de pollastre.


Anem afegint-lo conforme l'arròs el vagi absorbint. Salpebrem.


Després hi tirem la nata i el xoriç i anem remenant fins que veiem encara una mica de líquid, ja que quan apaguem el foc l'arròs encara es beu una mica de suc i el volem ben cremós, però ni sec ni caldós.


En un risotto és molt important encertar el punt exacte de cremositat, perquè sinó el podem espatllar.


Consells de degustació:

Nosaltres vam fer servir nata lleugera però també hi podeu posar nata normal. Vam pensar que ja que hi posàvem xoriç. compensaríem les calories i greixos sobretot.
Sinó teniu a mà xoriç, també es podria fer amb pernil salat, de pas seria menys gras.


Valor nutricional:

L'arròs és un cereal sa i se n'ha de menjar un dia a la setmana, com el fem ja és elecció nostre. Un risotto sense nata sempre és una bona opció per no menjar un arròs bullit insuls. Podem fer un risotto de verdures i serà ben sa.
La millor opció és fer d'aquest plat un plat únic i acompanyar-lo amb una bona amanida verda. Aquesta ens aportarà vitamines i la fibra que necessitem, a part d'impedir-nos la pujada glucèmica de l'arròs i l'absorció de la totalitat dels greixos.


Maridatge:

Podem combinar el plat amb un vi blanc ben fresquet o també amb un vi negre, ja que al portar xoriç també hi lliga bé.

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario:

  1. Un arròs molt original! Amb una combinació molt atrevida!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar