16/6/15

#Arrós @PortaldeMar de #Pals


Aprofitant les Jornades Gastronòmiques de la Cuina de l'Arrós de Pals, on diferents restaurants del poble cuinen el conegut arrós de Pals* a la seva manera, tot oferint-lo al públic juntament amb una copa de cava, vam poder tastar alguns arrossos. Diferents restaurants proposen el seu arrós, a la cassola, amb bolets, mar i muntanya, entre altres.


Les degustacions es fan a Ca la Pruna, una casa fortificada del segle XV-XVI, molt important a la història medieval i moderna de Pals.


Nosaltres vam tastar l'Arrós d'Es Portal, un hotel gastronòmic situat abans d'entrar al poble, a peu de carretera, on es menja molt bé i l'entorn hi acompanya.


El seu xef Joan Carles Sánchez va presentar un Arrós d'ànec i trompetes de la mort. Molt bo, la carn d'ànec li confereix un gust particular i més potent encara a l'arrós, que ja el té també entre el sofregit i el bon gust del bolet.


*L'Arrós de Pals (arròs bomba, carnaroli i nembo de l'Arrós l'Estany de Pals, SLP. i l'arrós semillarg cristal.lí integral d'Arrós Molí de Pals (Arrós de Pals, S.L.)) és un producte que forma part del Girona Excel.lent, un segell de qualitat agroalimentària que promouen la Diputació de Girona i la Cambra de comerç per impulsar i dofondre en l'àmbit nacional i internacional els productes agroalimentàries gironins de la més alta qualitat.


Des de fa segles, els arrossos de Pals són dels més prestigiosos en l'àmbit gastronòmic. En una àrea extensa d'aiguamolls i maresmes entre les desembocadures de la Muga, el Fluvià i el Ter, s'hi va desenvolupar el conreu arrosser a partir del segle XIV.


Actualment una vintena de pagesos en conreen unes 750 hectàrees, que es reparteixen entre dos parcs naturals; els dels Aiguamolls, a l'Alt Empordà, i el del Montgrí, les illes medes i el Baix Ter, al Baix Empordà.


No hay comentarios:

Publicar un comentario