8/3/17

Lumaconi de paprika i api, cúrcuma, nero di sèpia, espinacs i remolatxa amb salsa beixamel i emmental gratinat

A casa ens encanta la pasta. No en menjaríem cada dia com fan els italians però si un cop per setmana. El que més ens agrada és provar diferents pastes i salses noves, algunes inventades i altres versions de les més conegudes.


En aquesta ocasió, teniem ganes d'una salsa cremosa i suau com la beixamel i com que tenim molt d'emmental que ens va sobrar de fer una quiche, ja vam tenir l'acompanyament de la pasta. Vam triar uns lumaconis artesans i provinents d'Itàlia de diferents gustos i colors. Els lumaconi venen a ser cargols gegants, una pasta molt divertida i visualment maca pels seus colors. Eren de paprika i api, cúrcuma, nero di sèpia, espinacs i remolatxa. Tot un festival de colors al plat que va quedar napat per la beixamel i l'Emmental.


Ingredients per 2 persones:
  • 250 gr. de Lumaconi
  • beixamel a gust de consumidor*
  • Emmental
  • pebre negre
  • nou moscada
  • sal

Elaboració:

Bullim la pasta tal com indica el fabricant, en aquest cas nosaltres la vam bullir 10 minuts perquè ens quedés al dente.


*Per a preparar la salsa beixamel agafarem la mesura d'un got de llet i una cullerada sopera plena de farina.
Posarem un xic d'oli d'oliva en una paella a escalfar i hi afegirem la llet. Quan aquesta estigui calenta hi incorporem la farina sense parar de remenar. Hi posem sal i un toc de nou moscada i quan tinguem la farina ben cuita i la beixamel ben lligada, apaguem el foc i reservem.


Una vegada tenim la pasta bullida i evoquem la beixamel al cim i una força generosa capa d'Emmental ratllat i ho gratinem fins que el formatge es fongui.




Bon profit!

Aquesta pasta, Pipettoni 6 colore està feta d'una manera tradicional amb tubs de coure i un procés d'assecat a baixa temperatura a Socchieve, un pobet petit del nord d'Itàlia. Combina bé amb salses elaborades amb làctics, amb tomàquet i amb carn. També per a amanides on vulguis jugar amb els colors.

Consells de degustació:

Aquesta pasta, com qualssevol pasta, admet moltes salses diferents. Enlloc de formatge Emmental també podiem haver posat un parmesà o un Gruyère, en funció si ens agrada més potent de gust o més suau.
L'Emmental proporciona al plat un gust molt suau i dolç i es fons molt bé, fent aquells fils característics que buscàvem en aquesta recepta.


Valor nutricional:

Aquest plat de pasta ens l'hauríem de prendre com a plat únic acompanyat d'una amanida verda, ja que amb ell obtenim els hidrats de carboni, provinents dels lumaconi, greixos i proteïnes, ambdós provinents de la llet i el formatge. Per això si s'acompanya amb un plat de fibra, ens equilibrarà el plat i a més farà que no absorbim tant ràpid els sucres i que digerim millor els greixos.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario