A casa ens encanta la pasta. No en menjaríem cada dia com fan els italians però si un cop per setmana. El que més ens agrada és provar diferents pastes i salses noves, algunes inventades i altres versions de les més conegudes.
En aquesta ocasió, teniem ganes d'una salsa cremosa i suau com la beixamel i com que tenim molt d'emmental que ens va sobrar de fer una quiche, ja vam tenir l'acompanyament de la pasta. Vam triar uns lumaconis artesans i provinents d'Itàlia de diferents gustos i colors. Els lumaconi venen a ser cargols gegants, una pasta molt divertida i visualment maca pels seus colors. Eren de paprika i api, cúrcuma, nero di sèpia, espinacs i remolatxa. Tot un festival de colors al plat que va quedar napat per la beixamel i l'Emmental.
Ingredients per 2 persones:
Elaboració:
Bullim la pasta tal com indica el fabricant, en aquest cas nosaltres la vam bullir 10 minuts perquè ens quedés al dente.
*Per a preparar la salsa beixamel agafarem la mesura d'un got de llet i una cullerada sopera plena de farina.
Posarem un xic d'oli d'oliva en una paella a escalfar i hi afegirem la llet. Quan aquesta estigui calenta hi incorporem la farina sense parar de remenar. Hi posem sal i un toc de nou moscada i quan tinguem la farina ben cuita i la beixamel ben lligada, apaguem el foc i reservem.
En aquesta ocasió, teniem ganes d'una salsa cremosa i suau com la beixamel i com que tenim molt d'emmental que ens va sobrar de fer una quiche, ja vam tenir l'acompanyament de la pasta. Vam triar uns lumaconis artesans i provinents d'Itàlia de diferents gustos i colors. Els lumaconi venen a ser cargols gegants, una pasta molt divertida i visualment maca pels seus colors. Eren de paprika i api, cúrcuma, nero di sèpia, espinacs i remolatxa. Tot un festival de colors al plat que va quedar napat per la beixamel i l'Emmental.
Ingredients per 2 persones:
- 250 gr. de Lumaconi
- beixamel a gust de consumidor*
- Emmental
- pebre negre
- nou moscada
- sal
Bullim la pasta tal com indica el fabricant, en aquest cas nosaltres la vam bullir 10 minuts perquè ens quedés al dente.
Posarem un xic d'oli d'oliva en una paella a escalfar i hi afegirem la llet. Quan aquesta estigui calenta hi incorporem la farina sense parar de remenar. Hi posem sal i un toc de nou moscada i quan tinguem la farina ben cuita i la beixamel ben lligada, apaguem el foc i reservem.
Una vegada tenim la pasta bullida i evoquem la beixamel al cim i una força generosa capa d'Emmental ratllat i ho gratinem fins que el formatge es fongui.
Bon profit!
Aquesta pasta, Pipettoni 6 colore està feta d'una manera tradicional amb tubs de coure i un procés d'assecat a baixa temperatura a Socchieve, un pobet petit del nord d'Itàlia. Combina bé amb salses elaborades amb làctics, amb tomàquet i amb carn. També per a amanides on vulguis jugar amb els colors.
Aquesta pasta, Pipettoni 6 colore està feta d'una manera tradicional amb tubs de coure i un procés d'assecat a baixa temperatura a Socchieve, un pobet petit del nord d'Itàlia. Combina bé amb salses elaborades amb làctics, amb tomàquet i amb carn. També per a amanides on vulguis jugar amb els colors.
Consells de degustació:
Aquesta pasta, com qualssevol pasta, admet moltes salses diferents. Enlloc de formatge Emmental també podiem haver posat un parmesà o un Gruyère, en funció si ens agrada més potent de gust o més suau.
L'Emmental proporciona al plat un gust molt suau i dolç i es fons molt bé, fent aquells fils característics que buscàvem en aquesta recepta.
L'Emmental proporciona al plat un gust molt suau i dolç i es fons molt bé, fent aquells fils característics que buscàvem en aquesta recepta.
Valor nutricional:
Aquest plat de pasta ens l'hauríem de prendre com a plat únic acompanyat d'una amanida verda, ja que amb ell obtenim els hidrats de carboni, provinents dels lumaconi, greixos i proteïnes, ambdós provinents de la llet i el formatge. Per això si s'acompanya amb un plat de fibra, ens equilibrarà el plat i a més farà que no absorbim tant ràpid els sucres i que digerim millor els greixos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario