27/2/17

Passejada per recollir flors silvestres amb la Iolanda Bustos

El dia que varem anar al Restaurant La Calèndula a degustar el Menú Silvestre, una estona abans vam anar a passejar pels camps del voltant del restaurant a Regencós per recollir unes quantes flors silvestres.


No només les vam poder identificar, gràcies a les explicacions de la Iolanda, sinó que algunes també les vam tastar.



La coneixença i la passió que en té per les flors aquesta gran xef es nota a cada paraula, a cada flor que veu. Entenc que el fet de passejar pels camps i veure el que la natura t'ofereix et fa entrar ganes d'agafar-les i posar-les al plat. I precisament és el que fa ella transmetre la seva admiració per les flors a l'hora d'elaborar cada plat. Perquè a cada plat del seu restaurant hi ha la presència d'alguna flor. I és que són tantes les flors que podem consumir, us deixo amb algunes fotos de la passejada i amb els noms d'algunes de les plantes que ens vam endur en el cuco cistell de la Iolanda.


- Borraina (fulla verda)

- Ravenissa blanca (flor wasabi) s'anomena així també perquè quan la tastes té un gust picant, vindria a ser com un wasabi vegetal

- Fonoll: és un condiment força utilitzat a la cuina mediterrània, tot i també la trobem a altres cuines del món, com ara la xina, la italiana o la francesa. Té un gust anisat

- Maia




- Flor pastanaga silvestre: és blanca i de gra petit, de gust és dolça i bona


- Calèndula herbensis: la flor que dóna nom al seu restaurant i una de les flors més maques potser, groga i petita

- Cap blanc (flor de mel): és una planta molt diürètica

- Xuclamel o lligabosc: rosa i en forma de trompeta de color vermell viu

- Ravenissa groga: el gust també és tipus wasabi

- Lantana: és una flor rosa i taronja, la olor s'assembla al mango o al maracujà, cosa que fa que atragui als ocells, tan per la olor que desprèn com pels seus colors vistosos. És comestible quan madura.


- Saüc: amb el qual la Iolanda elabora un xampanyet de saüc, que és boníssim. A més aporta moltes propietats beneficioses, és antivíric, diürètic, laxant i antiinflamatori.

Totes aquestes flors les podreu veure emplatades en el Menú Silvestre que us explicaré al proper post.





No hay comentarios:

Publicar un comentario