9/2/17

Arròs amb bacallà i peu de porc del xef Joan Carles d'Es Portal

Avui no cuino jo, avui us mostro la recepta que vam tenir el privilegi que ens cuinessin davant nostre el xef de l'Hotel Gastrònomic d'Es Portal, en Joan Carles.

De seguida que vam entrar a la cuina ja es respirava bon rotllo amb l'equip i la veritat és que es notava que hi estava a gust tant amb les bones instal·lacions com amb la resta dels companys.

La recepta triada per ell va ser un arròs, com no, a la terra de Pals, no hi podia faltar. Però no un arròs clàssic, sinó un arròs mar i muntanya diferent, amb bacallà i peu de porc. Una excel·lent combinació d'ingredients que no m'havia imaginat junts en un plat d'arròs, tot i que queden extraordinaris.


El peu de porc li proporciona al plat una gelatina molt agradable, sempre i quan t'agradi aquesta textura.



Ingredients:

  • arròs de Pals
  • peu de porc prèviament bullit
  • llom de bacallà cuit a baixa temperatura
  • sofregit de ceba cuita moltes hores a foc molt baix, n'hi ha de dos tipus, un més cuit i concentrat 
  • brou de peix
  • espàrrecs verds de jardí
  • mantega
  • formatge ratllat d'u productor local


L'elaboració es fa més aviat com un risotto, comencem pel sofregit de la ceba amb l'arròs i anem evocant el brou a mesura que l'arròs el va absorbint.


Quan ja tenim l'arròs gairebé cuit hi evoquem els talls de peu de porc, els espàrrecs de jardí ja cuits, una mica de mantega i el formatge ratllat.


Barregem tots els ingredients per tal que es fongui tant la mantega com el formatge i emplatem.


Per muntar el plat posem una cullerada de l'arròs i al cim un llom de bacallà. Decorem amb flors i ja el podem degustar.


La preparació sembla senzilla, però tenint en compte que el sofregit ja està preparat i és molt important en la preparació d'un arròs. En aquest cas el sofregit estava molt ben cuinat, semblava una melmelada.


El tast d'aquest plat el vam fer in situ per comentar la jugada a la cuina mateix. A tots ens va agradar, era un arròs melós i bo. Potser més com els que s'acostumem a fer a Itàlia.


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

1 comentario: