7/11/15

.@CarambolaCar al Shoppout de Girona

Fa poc mes d'un mes es va fer a Girona el Shoppout. Es tracta d'una sèrie de botigues al carrer, entre els qual en trobem de roba, joguets, complements per a la llar, sabates, ètc. La cosa interessant és que trobes en un espai una gran oferta amb bons descomptes, sobretot si tens la sort de trobar la teva talla. Algunes marques valen realment la pena ja que la rebaixa està molt bé.


I aquest any com que això dels foodtrucks està molt de moda n'hi havía uns quants per fer un mos. Nosaltres, com no, vam aprofitar per dinar-hi i així vam provar algunes cosetes de dues de les caravanes que hi havía.


- Carambola: una caravana dels 70 anys transformada on ofereixen entrepans de luxe amb combinacions exquisites. Nosaltres vam tastar:

- El Cubanet que porta porc rostit amb mostassa de dijon, cogombrets en vinagre, pernil dolç i formatge, pintat amb mantega i planxat.


Molt bona combinació dels ingredients i tot un encert en planxar-lo, calent guanya encara més.

- També vam partir-nos una Gorgo, que porta hamburguesa de vedella amb gorgonzola, ceba caramelitzada i canonges. Pel meu gust hi faltava formatge, però estava bona. Servida amb un bon panet cruixent.


Cada entrepà valia 6 euros.


- BistróVan era un altre dels foodtrucks que hi havía el qual tenia:


- Croquetes de diferents gustos: vam tastar la de ceps, la de formatges i la de pernil ibèric. Els gustos més bàsics ja que no duien els altres més originals que són els que ens havíem mirat :(


- Raviolis cruixents de botifarra negre, uns altres farcits de xai i uns altres de xistorra.


Un encert per part dels organitzadors la d'oferir al públic aquestes caravanes amb menjar, criden l'atenció i ofereixen coses llamineres!


6/11/15

Ara si el @sweetsbyab guanyador al 2012

Després de tastar el diferents croisants temàtics que l'Abraham Balaguer elabora cada mes, per fi he provat el croisant amb el qual va guanyar el premi al "millor croisant artesà de mantega de 2012".


Ja sé que ara fa un temps que el va guanyar, però la veritat és que cada vegada que anava a la botiga i veia la seva varietat, acabava caient en la temptació de la xocolata. Tot i això, encara em falta el de xocolata blanca per tastar, ja que els dos de xocolata amb llet i negre ja els he provat.



També ens en falta algun altre, sobretot pel que fa a la gamma dels salats, així com el que vagi fent cada mes. Sempre que anem a Girona aprofitem per comprar-ne alguns dels que ofereix.

3/11/15

Marisqueria Gil's

Fa uns dies vam provar un restaurant que ens van recomenar uns amics gourmands que tenim. Es tracta d'una marisqueria a Banyoles, situada davant de l'estany, i força coneguda ja que els amos són un dels dos germans que duien la famosa Can Blanco de Girona.


La Marisqueria Gil's són un establiment familiar que es dedica al peix i marisc totalment fresc. Disposen de diferents menús, tots amb bones combinacions de peix i marisc i amb una excel.lent relació qualitat-preu.


El restaurant és elegant i el servei atent. Nosaltres vam triar el Menú Gastronòmic ja que tens tot un pica-pica de marisc i després un segon a triar i postres de la casa. Inclou vi blanc, un Turbio en aquest cas, aigua, pa a triar entre el de ceba, calent, exquissit, o el de xapata i cafè.


Per picar unes patates palla amb pebre vermell, molt fines i unes olives amb cogombrets molt gustoses, un detall de la casa per entretenir la gana.


Començem amb el despelgament de l'entremès de marisc:

- Cargols de mar i llagostins bullits, acompanyats amb salsa rosa artesana, molt bona


- Musclos a la brasa: deliciosos, un dels plats que més em va agradar. Amb un gust molt potent i una salseta que duien al obrir-los com d'oli i pebre, bonissims


- Cloïsses, navalles i viera: la viera a destacar, un gust exquissit


De segon vam partir-nos dos plats, així ho tastem tot :)

- Escamarlans a la catalana



- Cocotxes amb gambes a l'all cremat


I de postres, un bon suggeriment, un dau de pasta de full amb nous caramelitzades, nata i xocolata calenta. Vam encertar de ple, de tots els postres de la carta, que eren moltes bones i temptadores opcions, aquest era una passada. La veritat és que quan te'l serveixen és impressionant, tant per la seva alçada com pel seu volum. Després quan el comences a menjar, al ser capes de pasta fullada es va aixafant i queda en menys. Tot i així la nata és deliciosa i amb les nous i la xocolata fan una combinació de sabors que què us he dir que no sapigueu ;)


Finalment per rematar el magnífic àpat un tallat molt ben servit amb dos petits fours; un trosset de coca d'ametlla i una galeta de xocolata. Perfectes ambdos, ideals per l'hora del cafè.


Gràcies Ramon per la teva generositat. Un dels molts detalls que sempre tens.

1/11/15

[#Cervesa] @moskadegirona


Nom: Moska de Girona Poma

Marca: Moska
Tipus: Rossa de Poma
Fabricant: Birrart 2007 S.L.
Origen: Sarrià de Ter, Girona, Catalunya
Fermentació: Alta. Sense filtrar ni pasteuritzar. Fermentada a l'ampolla.
Grau: 5%
Ingredients: Aigua, malta d'ordi i blat, llúpol i llevat. Macerada amb poma de Girona.
Mida: 33cl
Web: http://moskabeer.com/ca/


Aspecte: De color groc mel molt clara, similar a una si haguéssim fet una clara.
Aroma: Aroma suau i dolç, no massa pronunciat però agradable.
Gust: Gust molt suau i dolcet, amb un punt una mica més àcid de la poma. Molt poc amargant.
Cos: Amb força cos, escumosa i amb un bon punt tèrbol, s'hi poden fins i tot veure algun sediment derivat del llevat.


Comentari: Una cervesa artesana diferent. Produïda a Sarrià de Ter, a tocar de Girona, Moska ens sorpren amb una bona gama de cerveses ben variades. En el cas que ens ocupa, una cervesa rossa que s'ha macerat amb poma de Girona. De bones a primeres et pot sobtar, però és una idea molt original que realment no es nota gens estrany al gust de la cervesa, ben al contrari, li dóna aquell puntet àcid i agradable sense desmerèixer gens l'amargor pròpia del cereal i el llúpol.


Si voleu saber més coses d'aquesta cervesa artesana de casa nostra, us recomano que llegiu l'article que vam publicar fa uns dies sobre la visita que tant amablement ens va fer en Josep de Cervesa Moska ara fa poques setmanes.

31/10/15

Provem el @PPizzalia

Dissabte passat feia just un any que aquesta pizzeria, Pizzalia, situada als cinemes de Figueres va obrir. Per celebrar-ho oferia totes les seves pizzes a cinc euros i les begudes a un euro, així que vam aprofitar per anar-hi i tastar les seves propostes.


Vam optar per demanar-ne dues i partir-les, d'aquesta manera provem una mica més. Havíem de provar la pizza que porta el nom del local, la Pizzalia que duia salsa pesto, mozzarella, bacon, roquefort i escalivada. Una combinació de sabors molt bona i una pizza original i complerta.



També ens vam partir una Ceps, que duia salsa de ceps, molt poca, mozzarella i carn picada. Aquesta no ens va agradar tan com la primera, els tres ingredients eren més escassos.



T'ofereixen oli picant, que pica força.


La massa de les pizzes fan 33 cm i són fetes artesanalment. La veritat és que ens va agradar i sobretot aquesta proposta d'oferir la seva carta gairebé a meitat de preu ja que les seves pizzes oscil.len entre els 7'50 d'una margarita als 10'50 de la pizzalia. Una iniciativa interessant i bona per tal de donar a conèixer les seves pizzes.

30/10/15

Acústica amb @xixovic

Una de les coses que vaig trobar a faltar a la fira de foodtrucks van ser els postres. Hi havía dues caravanes dolces, una de crepes, que també en feia de salades i una de gelats, la Xixoneta, que és la que vam provar.



Oferien pocs gustos de gelats però bons. Jo vaig optar pel de xixona, molt ben aconseguit, tan la textura com el gust potent del turró. I la meva parella va agafar el de straciatella, més normalet aquest i més escasillo ;)


Són de Vic, una empresa que remonta als anys 40. Tenen també granissats naturals i polos.

29/10/15

Altres tastets de l'Acústica

Cada any a l'Acústica venen uns argentins amb la seva brasa i fan uns entrepans de vacío amb ximixurri, entre altres cosetes, que estan super bons i aquest any, tot i fer la fira de foodtrucks, també hi eren.


Així que vam repetir l'entrepà de cada any, tot i que aquest any força menys ple de carn i més petit el tall de pa. Es veu que van a menys.


La veritat és que amb la varietat d'entrepans que oferien entre totes les caravanes trobo que si podien haver esmerat més i per cinc euros que costa donar-te una ració més adequada.



28/10/15

Acústica amb @romero-y-julieta

També vam voler provar unes croquetes, que ens encanten i sempre caiem en la temptació i ho vam fer a la caravana de Romero y Julieta.


Ells oferien plats com la seva paella, elaborada a les seves instal.lacions, entrepans planxats tipus gourmet i croquetes, entre altres cosetes.

En aquest cas eren bones, fetes artesanalment al seu obrador, a cinc euros la ració i de varietats com de pernil, de bacallà o una de les millors la de formatge Cabrales amb poma caramelitzada.