4/9/14

El @Restaurantxado de Palafrugell


L'Agost passat vam anar al Restaurant Xadó de Palafrugell.
Es tracta d'un restaurant que ofereixen tant cuina àrab com del baix empordanesa, amb el xef Charly Sadiki al capdavant de la seva cuina, un xef d'origen marroquí que va estar 30 de anys al capdavant de la cuina del prestigiós Hotel Llafranc i finalment va decidir establir-se pel seu compte en aquest racó de Palafrugell.

Per començar, ens van dur uns petits tastets gentilesa de la casa, ben senzills però molt bons. Es tracta d'unes làmines de patata al forn amb espècies i un platet d'olives marinades.


A continuació el primer plat. Ens vam demanar un carpaccio de filet de bou amb parmesà servit amb canonges, tomàquets Cherry i torradetes de pa per una banda i unes gambetes de Palamós. Gambes... què en podria dir ? Boníssimes, ben fresques i molt gustoses.


De segon ens vam demanar un dels plats estrella de la casa: el seu arròs negre amb llagosta, però no degut a que hi posi cap tipus de tinta de sèpia sinó gràcies al seu lent i acurat sofregit d'hores de cocció fins al punt d'arribar a agafar aquest to tant fosc característic.


L'arrós venia servit en cassola, una ració molt abundant per a dues persones, al punt de cocció, sucós i acompanyat amb sèpia, musclos, escamarlans, salsitxa i la deliciosa llagosta.
Un veritable plaer no només pel paladar sinó també per la vista i l'olfacte, on tant bon punt ens van dur la cassola i ens van servir el plat, ja començaves a fer saliveres.


La veritat és que el gust d'aquest arròs és impressionat, el millor arròs que he provat mai. Un d'aquells arrossos que aniria a menjar cada setmana sense cansar-me'n mai.

Després d'aquest espectacle pels sentits, van venir els postres, totalment casolà. Per una banda vam demanar unes trufes de xocolata i un pastís de formatge, acompanyats ambdós amb trossets petits de pinya i síndria i una melmelada de maduixa pel pastís.


En definitiva, un restaurant acollidor, amb molt bon servei, amable i atent, amb una relació qualitat-preu més que bona i una cuina excel·lent.
Amb moltes ganes de tornar-hi amb els ulls clucs demà mateix.


1/8/14

Croisant de la Botiga del Pa

M'agrada esmorzar un cafè amb llet i croisant, tot un clàssic que em perd, jo sóc més dolç al matí.


A la Rambla de Figueres s'hi troba una fleca, la Botiga del Pa on tenen moltes varietats de pa, pastes i productes de pastisseria. Tenen un espai per esmorzar-hi i també hi fan menús al migdia, així com berenars i altres.

Jo hi acostumo a comprar només els croisants o les napolitanes de xocolata, ja que d'aquesta fleca és el que m'agrada. A més tenen una bona promoció, sinó la fessin problamement no hi aniria. Dos croisants normals amb més o menys per 1'25 euros. No està gens malament si vols menjar un croissant calent, acabat de fornejar, tot i que sovint massa torrat.


Una altra oferta és la de tres mini napolitanes a 1 euro, també acabades de fer són bones. Un altre dia us les ensenyo!

La RQP és bona si el producte està en promoció.

Productes del Compte Arnau

Quin goig arribar a Sant Joan les Abadesses i veure tota una taula parada amb les seves especialitats tant dolçes (coques, entre altres), com salades (embotit bonissim).


Primer de tot dir-vos que un bon senyor ens va explicar que una menja que es feia abans era: pa amb vi i sucre. Així doncs com que hi havia un pa excel-lent, amb 17 hores de fermentació, vi i sucre, ja ho teniem això! Una delícia pel paladar, la meva àvia en berenava. De fet és una de les preparacions més característiques i antigues de Catalunya i, que forma part del seu Corpus Culinari.


El pa ben sucat amb tomàquet, sal i oli i combinat amb la llonganissa, el fuet i el xoriç ben artesà que elaboren a les seves carnisseries és magnific.


Quant a l'apartat dolç podem destacar la Coca de l'Abadessa: una especialitat creada pensant en les seves antigues Abadesses, ja que per la seva composició i estructura, creuen que es poden ajustar a la forma en què es feien als monestirs, doncs pràcticament molts dels postres d'avui procedeixen de l'època medieval.


Composada de dos tipus de bescuit, farcida de melmelada de poma i acabada amb poma natural i pinyons, té una textura suau, molt especial i un gust exquisit!

També trobem les petjades del Compte Arnau, que són una galeta mantecosa en forma de serradura. Molt fina.


I a part de la Coca de l'Abadessa, vam provar una coca de pasta fullada amb ametlles torrades laminades al cim, una de cabell d'angel (diuen que molt bona), una de poma (més tipus la de iogurt però amb poma al cim) i una de molt curiosa feta amb melmelada de carbassa. Original, molt dolça pel meu gust.


Els dolços que vam probar van ser de la Pastisseria Salvat, uns pastissers establerts en aquest poble medieval des del 1910.

Coca amb carbassa

29/7/14

Lectura i esmorzar

Quina bona manera de començar el dia, amb un esmorzar de cafè i llet amb croissant de mantega i un bon llibre.


Un dels meus croissants preferits, amb les seves corresponents capes delimitades i aquell toc mantegós, lo just, no és necessari més.


Xurros a Portbou

Sembla que estiu i xurros sigui incompatible, no obstant a la xurrería situada a la plata de Portbou no els hi extranya gens. Venen xocolata desfeta amb xurros normals o farcits i també patates, com no, això si que ve de gust a la platgeta amb una beguda freda.


Tot i així a nosaltres tampoc ens van venir malament uns quants xurros amb sucre i alguns sucats a la xocolata desfeta tèbia que vam demanar, ja que feia caloreta. Cal dir que en vaig menjar molts de xurros i se'm van posar bé, això vol dir que el fregit era correcte, que a vegades...


El xurro farcit de xocolata, estava molt bo, amb una crema més espessa i bona. També el fan amb crema.


Es veu que porten anys establerts a Portbou i suposo que per alguna cosa deu ser.

Un menú al Foster's Hollywood

El menú d'aquesta cadena de restaurants tipus americà està molt bé, per a tots aquells que els hi agradi aquest tipus de menjar.
La veritat és que les seves hamburgueses no tenen res a veure amb les que la majoria coneixem, encara que sigui per la publicitat que se'n fa o pels preus econòmics que ofereixen.


A Foster's Hollywood la carta no és barata que diem, però val la pena anar-hi amb el menú laborable, de dilluns a divendres al migdia o bé quan fan les promocions de 2x1, que treuen tot sovint.

Per beure:


Nosaltres vam demanar les tan anomenades patates, bacon and cheese fries.


 Servides amb una barreja de formatges, amb presència de Cheddar i trossets de bacon. El plat és generós.


També vam probar unes altres patates, aquestes amb formatge de cabra i ceba caramelitzada, les sweet and cheese fries.


Pel meu gust més bones que les anteriors, amb un gust pronunciat que li confereix el formatge de cabra i l'excel-lent combinació de la ceba.


De segon la nostra hamburguesa preferida, la Directors's choice.


Acompanyada de més patates fregides, amanida i l'hamburguesa petita (de 1/4 de lliure, que és la que entra en el preu del menú), amb bacon i Cheddar.

 

I de postres vam agafar pastís de xocolata, que en realitat és un pastisset gelat amb capes de mousse de xocolata i biscuit i cobert d'una fina capa de xocolata amb alguns trossets. Te'l presenten amb xocolata calenta al voltant.


Preu del menú 9'90 euros, relació qualitat-preu molt bé, recordem que estem parlant d'un tipus de menjar diferent, no apte per gent amb el colesterol alt, però de tant en tant a tots ens agrada això!

Smoothie de síndria i mandarina

Ara a l'estiu una bona manera de refrescar-te i prendre les vitamines de la fruita és amb un smoothie.
Se'n poden fer de molt variats, fent servir la fruita de temporada que tinguem.
Nosaltres en aquesta ocasió l'hem fet amb mandarina i síndria Fashion, que és una passada de dolça, per tant, no ens cal ni l'addició de sucre a la recepta.
Així que us deixo amb la recepta d'un refrescant smoothie amb el qual participo al II Concurs de Receptes de síndria marca Fashion 2014.


Ingredients:

4 mandarines pelades
1 bon tros de síndria Fashion
1 iogurt natural
1 vas de llet

Elaboració:

Posem mig iogurt i la meitat del iogurt i la llet a la batedora amb les mandarines i triturem.
Evoquem el suc en un vas.
Posteriorment repetim l'operació però amb la síndria Fashion i l'afegim al vas.

Ens queden les dues parts separades perquè prenguis primer la part més cítrica de la mandarina per acabar amb la dolçor de la síndria Fashion.



21/7/14

Cerveseria Venècia

La Cerveseria Venècia es troba situada al C/ Sant Domènec de Figueres. La porten dos nois molt agradables i tenen una gran varietat de cerveses d'importació i del país.

El local és cèntric i agradable, un llocperfecte per a fer una cervesa de les moltes que tenen al local, més d'un centenar de cerveses embotellades i també de barril.

Nosaltres vam provar la Rufa, que és precisament una cervesa feta a l'Empordà. I la vam acompanyar amb una de les tapes que ofereixen al bar, lacón a feira (un plat típic de Galicia).


Un plat generós, amb la carn de porc repartida pel plat i amanida amb oli d'oliva, pebre vermell i sal més gruixuda. Una bona combinació. Es menja calent i el vam acompanyar amb un pa de xapata acabat de torrar.
 

Ens va agradar molt aquesta tapa i la cerveseria també, conviden a veure quina cervesa demanes la propera vegada :)