1/8/14

Productes del Compte Arnau

Quin goig arribar a Sant Joan les Abadesses i veure tota una taula parada amb les seves especialitats tant dolçes (coques, entre altres), com salades (embotit bonissim).


Primer de tot dir-vos que un bon senyor ens va explicar que una menja que es feia abans era: pa amb vi i sucre. Així doncs com que hi havia un pa excel-lent, amb 17 hores de fermentació, vi i sucre, ja ho teniem això! Una delícia pel paladar, la meva àvia en berenava. De fet és una de les preparacions més característiques i antigues de Catalunya i, que forma part del seu Corpus Culinari.


El pa ben sucat amb tomàquet, sal i oli i combinat amb la llonganissa, el fuet i el xoriç ben artesà que elaboren a les seves carnisseries és magnific.


Quant a l'apartat dolç podem destacar la Coca de l'Abadessa: una especialitat creada pensant en les seves antigues Abadesses, ja que per la seva composició i estructura, creuen que es poden ajustar a la forma en què es feien als monestirs, doncs pràcticament molts dels postres d'avui procedeixen de l'època medieval.


Composada de dos tipus de bescuit, farcida de melmelada de poma i acabada amb poma natural i pinyons, té una textura suau, molt especial i un gust exquisit!

També trobem les petjades del Compte Arnau, que són una galeta mantecosa en forma de serradura. Molt fina.


I a part de la Coca de l'Abadessa, vam provar una coca de pasta fullada amb ametlles torrades laminades al cim, una de cabell d'angel (diuen que molt bona), una de poma (més tipus la de iogurt però amb poma al cim) i una de molt curiosa feta amb melmelada de carbassa. Original, molt dolça pel meu gust.


Els dolços que vam probar van ser de la Pastisseria Salvat, uns pastissers establerts en aquest poble medieval des del 1910.

Coca amb carbassa

No hay comentarios:

Publicar un comentario