16/9/14

Rocambolesc

Aquest és el nom de la gelateria que el germà petit dels Roca, en Jordi, té a la ciutat de Girona. Situada al centre de la ciutat ens ofereix els seus millors postres en forma de gelat. Però no un gelat qualssevol, sinó un panet gelat amb alguns pocs sabors a triar: iogurt, poma al forn, vainilla, xocolata, coco o mango. També hi pots afegir fins a 3 toppings, destacant els núvols artesans, el brownie sense farina, entre altres.



Rocambolesc és una gelateria ben concorreguda, i és que els germans Roca són coneguts arreu del món com a millor restaurant, amb 3 estrelles Michelin.

Aquí us deixo els gelats que vam provar, en aquest cas un panet gelat de poma al forn amb daus de poma i avellana i ametlla garrapinyada com a toppings:

Excel-lent presentació i sorprenent combinació

I jo un de xocolata i coco amb ametlla garrapinyada, núvols de coco i violeta i una salsa de caramel i fruit sec caramelitzat, original. Això si els gustos del gelat molt autèntics, el coco potent com si en mengessis la polpa de la fruita i el de xocolata intens en boca, molt natural.


De preu com la resta de gelateries, 4 euros el panet i 3'90 la tarrina gran. Tinguent en compte de qui és i la qualitat que ofereix no és gens car.


12/9/14

Esmorzar de pastors a Ribes

Cada any se celebra a Ribes de Freser el Concurs Interancional d'habilitat de gos d'atura, amb la participació de pastors qualificats del País Basc, Andorra, França, Castelló i Catalunya.

El concurs s'inicia després de l'esmorzar de pastors que consisteix en carn a la brasa: xai del Ripollès, botifarra i xuies. Tot ben cuit a la brasa, amb el característic gust que li confereix. Per acompanyar la carn unes mongetes seques, molt fines i bones i una picada d'all, julivert i oli a més d'unes llesques de pa rodó.

Un esmorzar d'aquells per agafar forces, potser per descobrir Ribes i el seu passat amb els nans?

Pintassa del plat!!!!!!!!!!!!

Amanida de llacets amb formatge i salmó

Quan el termòmetre s'enfila el que més ens ve de gust per menjar són plats freds. Les amanides de pasta en són una bona opció. En aquesta ocasió hem optat per posar-hi salmó fumat i daus de formatge.


 Ingredients per a 2 persones:

  • 250 g. de pasta, llacets de colors
  • 1 sobre de salmó fumat
  • daus de formatge tendre
  • orenga
  • pebre
  • sal

Per a fer la maionesa:

  • oli d'oliva verge extra
  • 1 ou de gallina campera
  • sal
  • 1 raig de vinagre

Elaboració:

Posem tots els ingredients al pot hi amb el turmix ben avall barregem fins que quedi una mescla homogènea, la maionesa. Una salsa perfecte per a qualssevol amanida de pasta, entre altres.


Elaboració:

Bullim la pasta el temps que el fabricant indiqui, que quedi al dente.
Tallem uns daus de formatge i el salmó.
Una vegada bullida la pasta, la passem per aigua i la posem en un bol. Hi posem el salmó i el formatge, sal, pebre i orenga.
Hi evoquem la maionesa i reservem a la nevera per servir freda.

Queda un plat fresc i molt bo, ja que el salmó i el formatge casen bé. L'oli que fem servir per fer la maionesa  és molt important ja que exalta els gustos i li confereix un sabor més potent al plat. 

Nou col-laborador: Zumel Bajo

Des de fa segles, l'oli de Jaén s'ha distingit per la seva alta qualitat i suavitat de sabor. Les terres on neixen i el clima, donen lloc a un dels crus més rics del món.


Zumel Bajo és un oli amb identitat única, gràcies a:

- La seva diferenciació de la matèria prima, les olives, juntament amb una acurada tècnica d'elaboració i una òptima i primerenca elecció del moment de la recol-lecció i molta dels fruits procedents només del propi arbre (no del terra), arbres centenaris. La varietat d'oliva és principalment la picual (la varietat amb més gust potent i més saludable), tot i que també podem trobar arbequines, entre altres.

- L'elaboració en fred, a temperatura ambient, sense calentar la massa dels fruits molts. El calentament d'aquesta massa possibilitaria l'extracció de molta més quantitat d'oli, però sería a costa de perdre gran part de les olors, sabors i propietats beneficioses per a l'organisme.

- El curt temps transcorregut des que recullen els fruits fins que són molts. Això evita la fermentació i l'aparició de sabors desagradables per causa de la pujada de temperatura. Estariem parlant d'un període màxim d'una hora i mitja des que es recol-lecta el fruit fins que es mol, es produeix l'oli i s'emagatzema en diposits d'acer innoxidable a la bodega.

Ja veiem doncs que aquest oli d'oliva verge extra tindrà unes propietats i un gust exquissit.

Si voleu saber-ne més i veure els seus productes visiteu la seva pàgina web.

Esmorzar a l'Hotel Diana

L'esmorzar de l'Instagram de Tossa de Mar es va fer a l' Hotel Diana, un emblemàtic hotel modernista a dins el centre històric de Tossa.


Quin goig l'esmorzar d'aquest bucòlic hotel, situat davant del mar, té unes excle-lents vistes. Tant si esmorzes a dins al seu pati intern com a fora davant del mar, tot un privilegi.


Un bon assortit buffet, panets petits de pernil dolç i formatge, croissants farcits de xocolata i recoberts també amb aquesta adictiva pasta de cacau i unes ensaïmades d'aquelles que no en pots menjar només una. Flonja i fina.


Per beure sucs ben fresquets ja que el dia era ben asolellat i també cafè amb llet, no hi podia faltar en un bon esmorzar.



L'Insta Cadaqués

A l'InstaCadaqués no hi podien faltar els seus preuats i coneguts Taps.

La base dels taps és un pa de pessic elaborat amb sucre, ous i farina, sucat amb almívar i amb una mica de sucre per sobre. El seu nom es deu al fet que prenen una forma similar als taps de cava ja que es fornegen dins d'un motlle cilíndric. És un dolç que es pren en el berenar o flambejat amb rom a les postres.(*)


Així doncs vam poder esmorzar un plat combinat on hi hava un tap de Cadaqués, un croisant petit farcit de xocolata i una llesca de pa rodó amb pernil dolç i formatge. Per beure sucs de taronja i cafè amb llet.


Va ser un bon instagram amb bon temps i encara millor quan vam saber els guanyadors, el meu home va aconseguir el segon premi amb una foto molt bonica d'una barca, així que us esperen més posts sobre aquest idilic poble de mar.
 

(*)Informació extreta de Gastroteca

Esqueixada de bacallà

A l'estiu venen molt de gust plats frescos i un d'ells seria l'esqueixada de bacallà. Un plat complert, ple de vitamines de les verdures i proteïna del bacallà.


Ingredients per a 2 persones:

  • un quart de bacallà esqueixat aproximadament
  • dos tomàquets del pebrot
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba de Figueres
  • sal
  • pebre
  • vinagre
  • oli d'oliva verge extra Sierra Mágina
Elaboració:

Primer de tot posem el bacallà en remull per tal que tregui l'excés de sal. El deixem un dia.
Rentem els tomàquets i els pebrots i els tallem a daus petits.
Pelem la ceba i la tallem ben fina.
Agafem el bacallà remullat, l'esvandim i l'esmicolem. El barregem amb les verdures ja tallades i amanim amb vinagre, sal, pebre i un bon raig d'oli d'oliva.
Reservem a la nevera i servim ben fresquet.

En aquest plat és important la qualitat de l'oli amb el qual l'amanim, nosaltres hem fet servir un oli verge extra de Sierra Mágina, que proporciona un gust afruitat, amb una lleugera amargor i picor.

Nou col-laborador: Sierra Mágina

Avui m'agradria acostar-vos un ingredient present a totes les llars, el rei de la dieta mediterrània, l'oli d'oliva. Ho faré a través de l'oli de Sierra Mágina, un oli verge extra, és a dir, un producte natural, obtingut a través de la molturació mecànica d'olives seleccionades, separades per decantació i posteriorment filtrades. Qualssevol oli que no sigui verge ha passat per una fase de tractament químic en la seva elaboració.

L'oli d'oliva verge extra de la D.O. Sierra Mágina es produeix i s'envasa dintre dels quinze termes municipals que envolten el massís calcàri i muntanyós de Sierra Mágina, amb controls de producció, químics i cata per part dels laboratoris del Consell Regulador, i sense residus.

El Consell garantitza l'origen del producte i que es tracta d'un veritable oli d'oliva verge extra, tant per la seva composició química com per la seva cata.
La Denominació d'Origen exigeix que l'oliva provingui d'oliveres situades a la comarca, i que es molturi i envasi en les entitats inscrites, per tenir la garantía de l'origen Sierra Mágina.
Igualment, es controla que el fruit sigui de l'arbre sa, i que s'entregui en l'almàssera inmediatament després de la seva recol-lecció. Aquestes olives de qualitat han de ser molturades en menys de 48 hores per evitar la pèrdua de qualitat.

La varietat d'oliva predominant és la picual, que presenta una major proporció de components saludables, i dels quals els seus olis mantenen la seva aroma i sabor durant més temps. Un aroma a herba verda, fulla, figuera i tomàquet.

Aquest és el magnífic lot que em van enviar: dues ampolles d'oli d'oliva verge extra que ja tenim ganes de provar i un devantal per cuinar.
Moltissimes gràcies!