13/3/20

[#Radio] @gironafmcat Llocs on anar de tapes (12-03-2020)

Aquesta setmana la secció de Gastronomia de Ràdio Gironafm.cat hem parlat dels millors llocs on anar de tapes, ens hi acompanyeu?

Comencem per Girona a un lloc molt conegut per molts gironins i ara ja per molta més gent des que han obert a altres ciutats properes;

- El Konig

Qui no ha menjat les braves del Konig? Són mítiques i molt bones i si vas a fer un entrepà o hamburguesa les has de demanar si o si :)


Si no t'agrada massa el picant pots optar per demanar-les amb salsa de formatge, que és suau i bona, o fer meitat salsa brava meitat formatges i així ho tastes tot!


També pots demanar els estics de formatge que són molts llaminers o si prefereixes els de pollastre també estan molt bé.

I una tapa que us recomano és l'assortit d'hamburgueses, que són molt divertides i bones i et permet tastar una mica de tot.

I seguim a Girona amb un restaurant basc;

- El Txalaka

Situat al c/Bonastruc de Porta, és un restaurant de pinxos i tapes típiques de la gastronomia basca, on no us podeu perdre les seves croquetes, cremoses i ben fregides a algunes de les seves tapes, amb racions generoses i també alguns dels seus pinxos que en tenen un bon assortiment.

Destacariem els que porten formatge, ja que en tenen molta varietat i no marxeu sense agafar-ne algun amb pernil ibèric.

Si sou de peix també tenen pop, anxoves, salmó i llagostins que valen la pena.

I la última recomanació que us faig a Girona és un restaurant al bell mig del Barri Vell de Girona;

- La Simfonia, un lloc per als que siguin formatgers. Tens la oportunitat de gaudir d'una àmplia carta de formatges maridats amb vi.

Un lloc petit però amb encant situat a la Plaça de l'Oli.

I marxem cap a Figueres, concretament a un bar-restaurant ben cèntric;

- El Dynàmic

D'aquest restaurant ja us n'havia parlat l'altra setmana, quan us vaig recomenar llocs on fer un bon menú de migdia. I ara us el nomeno perquè la seva amplia carta de tapes no té desperdici. Sobretot demaneu els ous estrellats que els fan amb un llit de patata palla i els tenen amb botifarra de perol, pernil ibèric o foie. Estan tremendus ;)


Demaneu també la bomba, ja que te la serveixen d'una forma molt original que haureu de descobrir.


I del centre anem als polígons on trobem;

- Restaurant Bar Zona Firal

Un restaurant molt gran amb pàrquing al davant ideal per fer una tapa de morro fregit, que de fet, ja et serveixen amb la consumició.

També pots demanar pa amb tomàquet i pernil o algunes de les seves clàssiques fritures com els calamars a l'andalusa o els xipirons fregits.

I per últim un restaurant de tota la vida;

- Oslo

Situat a l'Avinguda Salvador Dalí, un lloc petit però molt casolà on demanar tapes de tota la vida com la truita de patata, bonissima, servida amb pa amb tomàquet, les mandonguilles casolanes o les seves braves.

I per acabar un últim apunt: els dos últims cap de setmana d'aquest mes de març té lloc la Ruta de les Tapes de Roses i del vi de la D.O. Empordà.

Del 20 al 29 de març diferents bars i restaurants de Roses ofereixen una tapa i una copa de vi per 3 euros.

Una bona oportunitat per conèixer la cuina de cada restaurant i tastar la seva proposta maridada amb un vi de l'Empordà.

Així doncs, ens trobem a la Ruta!




NOU AVÍS: Pels motius en els quals ens trobem queda ajornada la Ruta fins a nova data



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram

T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario