16/3/20

[#MasiaEmporda] Març - Magret d'ànec amb fruits vermells i reducció de Garnatxa

Us presento la segona recepta de la col·laboració que faig amb Masia Empordà on us cuinaré un:


Magret d'ànec amb fruits vermells i reducció de Garnatxa

Hem triat aquesta peça de carn, ja que com el seu nom indica és una part més magre de l'ànec, sobretot si traiem la pell. Es tracta d'una recepta molt fàcil i força ràpida de fer, anem a veure-ho!


Ingredients per a 4 persones:
  • magret d'ànec Collverd sencer, aquest pesava casi 700 gr.
  • 200 gr. de melmelada de fruits vermells de Can Bech
  • 150 ml de Garnatxa Sinols d'Empordàlia
  • sal i pebre


Elaboració:

El primer que farem serà fer una quadrícula a la part de greix del magret i el salpebrarem pels dos costats.


A continuació posarem una paella a escalfar, sense oli ja que el magret deixarà anar greix. Quan la paella estigui calenta hi cuinarem el magret amb la part on hem fet la quadrícula a sota, que és precisament on hi ha el greix.
Deixarem que cogui uns 4 minuts i hi donarem la volta.


Una vegada el tenim rosset per fora, el posarem en una fusta i el laminarem per tal que ens quedi ben cuit per dins.
Ara agafarem una altra paella i hi acabarem de fer les làmines volta i volta i incorporarem la garnatxa perquè la carn ens agafi el gust i l'alcohol s'evapori. De seguida que l'alcohol s'hagi evaporat, traiem la carn de la paella i afegim la melmelada de fruits vermells.


Finalment procedim a emplatar, començarem amb llit de la salsa de fruits vermells i reducció de Garnatxa, al cim hi posarem 4 lamines de magret i acabarem amb una mica de salsa.


A gaudir-la!


Consell dietètic:

La carn d'ànec conté variades vitamines i minerals, en destaca el Ferro, és a dir que per a persones que tinguin problemes d'anèmia els hi va molt bé.
També ens aporta Zinc que ens ajuda a enfortir el nostre sistema immune, és a dir, a estar forts i sans.
Ens proporciona vitamines del grup B, on destacaríem la B12, essencial per al bon funcionament del cervell.


I tot i que conté quantitats considerables de greix, aquests es troben sobretot concentrats a la pell, cosa que els podem treure abans de coure-la si estem vigilant la dieta.
No obstant els greixos de la seva carn són dels bons, àcids grassos mono insaturats i poli insaturats, que combaten el colesterol dolent.


Consells de degustació:

Nosaltres hem optat per fer una reducció amb Garnatxa ja que és un vi de l'Empordà, tot i que també es podria fer amb un Oporto o un Pedro Ximenes.
Quan a la melmelada els fruits vermells combinen molt bé amb l'ànec, tot i que amb poma cuita també casa bé o amb alguna altra melmelada que tinguem o que ens agradi més.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario