25/3/20

[#Recepta] Risotto de remolatxa

La remolatxa és un ingredient que potser no fem servir massa a la cuina i crec que té un gran potencial, no només a nivell nutricional, sinó també pel color que proporciona als plats.


Nosaltres hem fet un risotto de remolatxa per tastar a veure què tal queda i la veritat és que ens va agradar. Ho vam fer sobretot perquè feia dies que corria per la nevera i ja se'ns havia tornat tova, així que vam dir doncs la cuinem amb arròs enlloc de menjar-la crua en amanida, tal i com havíem fet anteriorment.


Es tracta d'una recepta molt senzilla però que resulta molt gustosa, penseu que la remolatxa té un gust potent, anem a veure!

Ingredients per a 2 persones:
  • 200 gr. d'arròs carnaroli
  • 2 remolatxes petites
  • 1 ceba mitjana de Figueres
  • brou de pollastre
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva verge extra
  • Parmesà


Elaboració:

Primer de tot posem la ceba tallada ben petita a sofregir amb oli d'oliva.


Quan comenci a agafar color afegim la remolatxa tallada a daus.


Coem tot, fins que la ceba quedi ben rossa


i incorporem l'arròs.


Anem afegint brou fins que l'arròs estigui cuit i sobretot l'anem remenant per tal que l'arròs deixi anar el midó i quedi la cremositat que volem aconseguir.


Salpebrem la barreja quan falti poc i apaguem el foc i emplatem.
Per servir hi ratllem Parmesà al moment i ja el podem gaudir!


Consells de preparació:

Nosaltres en aquesta recepta no hi hem posat ni vi blanc ni mantega, ja que hem pensat que amb la remolatxa el vi no ens acabava de fer el pes,  però li podríeu posar si ho preferiu.
Quan a la mantega que s'hi posa al final també l'hem obviat, tot i que també l'hi podeu afegir.

Valor nutricional:

Si acompanyem l'arròs amb un plat d'amanida, obtindrem la fibra que ens falta i tindrem un dinar equilibrat. El finalitzem amb una fruita de postres i llestos.


La remolatxa és una hortalissa molt rica en àcid fòlic, ideal per a dones embarassades i en antioxidants, que ens ajuden a prevenir l'envelliment.
Conté moltes vitamines del grup B, així com minerals com el iode, indispensable pel bon funcionament de la glàndula tiroides, ferro, potassi i silici, bo per la pell, ossos, cabells i ungles.




Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario