13/3/19

[#Vermut] Barbabianco

Aquesta ocasió us parlaré d'un vermut blanc, el Barbabianco.
Es tracta d'un vermut sense denominació d'origen originari d'Alella i vinificat a partir d'una sola varietat, la pansa blanca, que si no m'equivoco, és com anomenen la varietat de xarel·lo que es planta a la regió de l'Alella.


El celler que l'ha produït, Alella Vinícola, remunta els seus inicis a l'any 1906 i es tracta d'un celler amb una llarga història familiar, però que no va ser fins l'any 1998 on s'inicià una nova etapa d'inversió, replantació de vinyes i reenfocament comercial dels seus vins.


Actualment, el celler familiar està dirigit pels 2 germans Samuel i Xavier Garcia.
Després de la renovació de la seva gama de vins, aproximadament cap a l'any 2015, van iniciar un nou projecte per dur a terme l'elaboració de vermut, arribant al producte que ens ocupa, el Barbabianco.


Val a dir que es tracta d'un vermut on, segons ells mateixos, la seva intenció era que fos un vermut que recordés força al vi i alhora, que fos molt refrescant.
Elaborat amb pansa blanca, és un vermut suau.
D'aroma molt intensa, ens recorda a l'aroma afruitada del vi i alhora hi podem trobar reminiscències de menta, herba i llimona.

Pel que he pogut descobrir, aquest celler també disposen d'un altre vermut, en aquest cas vermell, anomenat Barbarosso.


Doncs ja ho sabeu, si voleu gaudir d'una estona relaxant tot prenent un bon vermut "diferent" als que podeu estar acostumats, trobareu en el Barbabianco una opció excel·lent!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario