30/12/17

Formatge La Mola del Mas Borni

La Formatgeria Mas Borni, situada a Llagostera (El Gironès) elabora els seus formatges amb la llet de vaca crua de les seves pròpies vaques des de varies generacions. El ramat consta de 60 vaques i la llet és produïda i transformada a la mateixa granja. Només així poden assegurar unes característiques òptimes en tots els processos que donaran uns làctics d'una bona qualitat. També crien vedelles per tal que donin una llet amb propietats ideals i saludables.



A Mas Borni fan els formatges de forma artesanal i respectant el saber fer tradicional, aplicant el Pla de Bones Pràctiques de Formatgeria, cosa que els permet l'obtenció de la homologació sanitària europea.


Nosaltres vam tastar el formatge de vaca amb llet crua de la seva granja; La Mola de Sant Feliu.
El fet d'utilitzar llet crua significa no perdre la flora microbiana naturalment present a la llet, ja que no s'escalfa per sobre dels 40ªC. Precisament aquesta diversitat i quantitat de microorganismes propis de la llet són els que atorguen als formatges tota la seva riquesa organolèptica que els fa únics.


El formatge La Mola de Sant Feliu té una maduració de 2 a 6 mesos. Té una crosta natural rentada de color taronja i un aroma característic.


De gust és fi i suau, es menja sol o amb pa. També queda bo a les amanides o fos sobre una llesca de pa de pagès, patates o carns.


Maridatge

El vam degustar amb una melmelada de tomàquet i una altra de fruits vermells. I per beure una garnatxa dolça de l'Empordà ben fresqueta!


Fitxa tècnica

Origen: Llagostera (El Gironès)
Maduració: de 2 a 6 mesos
Pes i forma: rodó, 350 gr.
Dimensions: D: aproximadament d'uns 10 cm
Llet: crua de vaca
Classificació: madurat
Productor: Formatgeria Mas Borni

Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario