30/1/14

Formatge: Castello

Castello va ser establert el 1893 per Rasmus Tholstrup de Dinamarca . El seu fill, Henrik, va comprar una indústria làctia sueca i va produir el formatge Bianco popular, seguit pel formatge Castello - formatge blanc que va ser desenvolupat fa més de 10 anys abans del seu debut. El 1958 Henrik va ampliar la marca de formatge amb la compra de diverses indústries làcties a Dinamarca. Després de quatre anys, el nombre de formatges Castello produïts per dia havia augmentat a 2.200. Trenta anys després, 60.000 formatges Castello es produïen diàriament.
El 1963, Henrik rebre el premi de la danesa Formatger, després d'haver fet "un gran esforç per la introducció del nou formatge Castello, que ha fet que la producció de formatge danès de gran èxit i en pocs anys s'ha guanyat gran popularitat tant a Dinamarca com a l'estranger." 

Forma de producció:

Lleteries Castello Font obté la millor llet de les granges seleccionades. La llet es barreja amb la crema i es va concentra abans de ser pasteuritzada. La barreja s'aboca a continuació en una cuba, i el formatge comença a coagular, on es divideix en la part soluble i la quallada insoluble. La quallada i el sèrum es tallen i s'aboquen en una caixa de plàstic rodona on se separen completament. La quallada restant es converteix en formatge, i  i se submergeix en aigua salada.
El formatge es punxa amb petits forats i després són portats a la sala de maduració, on romanen durant uns 15 dies. A continuació, es renten, es tallen i es posen en un "cambra freda" durant una setmana a una temperatura propera a la congelació.
 
Text extret de http://en.wikipedia.org/wiki/Castello_cheeses 


Fitxa tècnica

Origen: Dinamarca
Llet: vaca
Pes i forma: rodó, amb forat al centre
Dimensions: D. uns 15 cm 
Classificació: fresc 
Productor: Arla

Cata: és un formatge blanc pasteuritzat extragras. De textura tova, nosaltres el vam provar recobert amb pebre negre, cosa que li donava un toc especial. Cremós en boca però amb la picantor del pebre. 
És un formatge ideal per picar com a aperitiu, servit sol o amb torradetes.

5 comentarios:

  1. quina bona pinta, te que estar boniiiiiissim, et segueixo. petons.

    http://losviajesysibaritismosdeauroraboreal.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar
  2. genial post. te gustaria seguir unos a otros? yo ya te sigo

    http://abarajando.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar
  3. A mi me encanta el queso de piña y almendra que tienen. Este no lo he visto aún.

    ResponderEliminar
  4. Fa molt de goig aquest formatge, la veritat!

    ResponderEliminar
  5. Soy la tonta del queso. De todos, sin excepción. Hace poco se celebró una feria aquí, en Madrid y me puse mala del estómago jajajaja
    Besos
    Cita

    ResponderEliminar