2/1/14

Dinar de Nadal

Com cada any, sempre arriba el dia de Nadal. Des de petita que és un dia que m'agrada, ja que tot just som a l'inici de les vacances i també tot just començem els àpats. Massa copioso i seguits, tot sigui dit. Tant dies esperar aquells talls de torró de xixona artesà del torroner, que a hores d'ara ja és fora, i el de xocolata amb ametlles senceres i cacau. Els torrons més bons que he provat mai :)

I aquest any hem variat un xic el menú:

Pica-pica a base de:

- Patates del xurrer, no hi podien faltar, són un clàssic en qualssevol vermut. Amanides amb pebre queden molt bones, prove-ho!


- Olives farcides i escopinyes regades amb vinagre i força pebre


- Rodelles de fuet artesà d'un carniser d'aquí el barri, d'aquell que vas picant i pica ;)

 

Tot regat per bitters, vermuts, coles, ètc.

Després l'entremès: enguany amb pernil ibèric, botifarra negre i de fetge excel-lents, gall d'indi, catalana i llom ibèric. També un xic d'ensaladilla russa i ous farcits que tan bé elaboren la carnisseria on comprem.


I encara més menjar:

- Calamars farcits amb cloïsses i gambes fresques. Bonissims, tant els calamars com les cloïsses i el gust de els gambes, hmmmm, amb la salsa que té un bon gust i vas trobant els trossets d'ametlla de la picada.

 
- Rostit de la meva tia, filet de vedella i botifarres Duroc amb prunes, orellanes, bolets i cebetes d'aquelles petites, que són tan dolces com un caramel. La veritat és que cuina tan bé que tot li queda bo. El gust d'aquest rostit era deliciós, amb un gust dolç conferit pels fruits secs, però que ja em va agradar ja :)


I de postres:

- Tortell de Nadal: un clàssic a les nostres taules aquest dia. Farcit de massapà i una massa sublim, fina i espongosa com una mala cosa. No vam parar fins acabar-lo tot, i mira que era gran ;)


- També torrons de yema, xixona i xocolata. Un plaer apte només per adults.

I ja per acabar, que ja va siguent hora, un cafè i llet ben calentó, que senta de mil meravelles.

Un gran àpat amb una gran família, perquè el que més importa, a part del menjar :), és poder-ho celebrar plegats a casa de la meva àvia, com sempre hem fet i tenim el record.

No hay comentarios:

Publicar un comentario