23/1/14

L'esmorzar d'Insta Fortià

El passat dissabte dia 11 de gener, coincidint amb les festes del poble van organitzat un Insta Fortià. Vam ser poqueta però ben avinguts. Alguns dels que ja ens veiem a les trobades que organitzava el Patronat.

La veritat és que va estar bé, vam esmorzar en una sala tots plegats.

De salat:

Un pa cuit al forn de llenya amb pernil dolç i altres amb formatge. Cal remarcar el pa que era deliciós, un pa perfectament amassat, amb una molla excel-lent i una crosta cruixent i ben torrada. Una molt ben aconseguida reacció de Maillard (caramelització del sucres del pa que li dón el toc cruixent i el color característics) gràcies al forn de llenya que tenen a la fleca del poble.


Val la pena anar-hi ja que també fan unes coques...


De dolç:

Croissantets petits amb banyes i per combinar xocolata negre o xocolata amb llet i trossets d'avellanes, feia temps que no en menjava. Des que feiem esmorzars de diumenge amb la meva àvia, on soliem menjar un panet de viena amb xocolata.


Per beure diferents sucs: taronja i algun barrejat.

I després la ruta pel poble amb dues excel-lents guies que es van emserar molt a fer-nos una bona explicació del poble que val la pena visitar.
També vam poder veure el forn de llenya, mentre anava coent el pa. Tot un luxe poder menjar un pa d'aquestes característiques.


No hay comentarios:

Publicar un comentario