2/1/14

Nou col-laborador al blog: Higos Doñigales

Higos Doñigales és un nou producte 100% natural que, després d'un procés de deshidratació al sol, selecció i adequació, se sotmet a un lent tractament de curació en bodega, obtenint un producte Gran Reserva, únic al mercat i d'extraordinari sabor. S'envasen en blisters (Model d'Utilitat Patentat) en els quals es preserva la seva màxima qualitat i es presenten en els següents formats:

  • Flor de Jara (150 g.) 3 blisters de 5 unitats
  • Classic (150 g.) 3 blisters de 4 unitats
  • Premium (100 g.) 5 blisters d'1 unitat

Figa: Ficus Carica. Vareitat Blanca Granit o Carbasseta
Doñigal: Del llatí Dominicals "del dueño" en la seva acceptació d'obsequi o pagament a un senyor.
Lloc del cultiu: Extremadura (Espanya)

Història:

Procedent d'Orient, la figa ha format part de la dieta habitual de diferents cultures des de temps antics. Se sap que el ser humà ja el coneixia i el recol-lectaba abans de l'any 9.000 a.C. La seva importància fou tal que els capellans egipcis els consagraben abans de menjar-los. Van ser un aliment essencial tant per als grecs com pels romans, coneguts com la "fruita dels filòsofs", Galeno aconsellava el seu consum als atletes que participaven als Jocs Olímpics. Hipocrates recomenava aquestes fruites pels estats febrils. Els bereberes consideren la figa una fruita afrodisíaca, símbol de la fecunditat i resurrecció. A l'època del conreu col-locàven figues entre les pedres per assegurar una bona collita.

Propietats i beneficis:

Al tractar-se d'un producte sense additius és apte per a celíacs. La fibra que conté ajuda a disminuir els nivells de colesterol i afavoreix el trànsit intestinal. La presència de calci és beneficiós per a les persones adultes. Energètics i tonificants combaten l'astènia física i nerviosa. Al ser rics en hidrats de carboni són recomanables per a aquells que necessitin un aport d'energia extra.

Les figues i l'esport:

La quantitat de glucosa que aporten els fa molt indicats pel consum d'esportistes i persones que realitzin activitat física, sobretot en època d'entrenament o en l'alimentació post-competició, per tal de repostar els depòsits de glucogen que han estat consumits. Proporcionen sis vegades més energia que els frescos, a més aquesta deshidratació evoluciona i concentra els nutrients convertint aquesta fruita en una font rica de potassi, calci, ferro, fòsfor, magnesi i vitamines A, B i C.

Suggerències de presentació:

Higos Doñigales Pata Negra es poden consumir a qualssevol hora al considerar-se un complement excepcional, ja sigui a l'esmorzar, per repostar forces o a mig matí, com aperitiu o com a postres. Es complementen tradicionalment amb nous o ametlles i acompanyen a vins i licors. Son perfectes com a ingredients per a a amanides i plats de carn, així com per preparar salses, condiments i postres variats.


Ben aviat una recepta al blog amb les seves figues...

1 comentario: