3/1/14

La nostra big-mac hamburguesa

Ens agraden les hamburgueses, però això no vol dir que no pugui ser sana. Sovint es pensa que l'hamburguesa és un menjar fast-food que sol coincidir amb el menjar bassura. Però això no és així. Una hamburguesa de qualitat feta per tu mateix o per un carnisser de confiança pot esdevenir un exquisit menjar.


En aquest cas nosaltres hem comprat dues hamburgueses de pollastre d'un bon carnisser i ens l'hem completat amb els ingredients que més ens agraden: ceba caramelitzada i formatge. I per ser més sana: un xic de verd.


Ingredients per a 2 persones:

2 hamburgueses de pollastre
2 talls de formatge mimolet
2 pans amb sèsam
2 cebes de Figueres mitjanes
oli d'oliva verge extra
1 tomàquet Raff petit
un grapat de canonges
sal i pebre


Elaboració:

Pelem i tallem les cebes a rodelles fines. La posem en una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra que es vagi fent a foc lent. Hi posem sal i pebre.
Tallem el tomàquet a rodelles fines.
Paral-lelament posem les hamburgueses en una planxa ben calenta amb un rajolí d'oli. Quan ja estan cuites, les anem xafant que es facin per dins, hi posem pebre i el formatge al cim i les tapem perquè es fongui.
Quan tinguem la ceba ben caramelitzada apaguem el foc.
Traiem les hamburgueses del foc i hi passem el pa obert per la mateixa paella perquè ens quedi ben cruixent i calent.
Ara ja procedim a muntar el plat: posem un llit de ceba al pa, l'hamburguesa amb el formatge fos, les rodelles de tomàquet i els canonges.
Bon profit!


Nota: va quedar molt bona, la ceba li proporciona molt bon gust i el formatge també hi queda bo. Es pot fer amb altres tipus de formatge així com també amb altres tipus d'enciam.

Presentació: nosaltres l'hem presentat en un plat de pissarra gentilesa de l'empresa "Platos y Pizarras" que tan amablement ens van enviar alguns dels seus fantàstics plats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario